Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό το επιτελείο Biden – Καταρρέει δημοσκοπικά, πάνω από 10 εκατ. μετανάστες πλημμυρίζουν τις ΗΠΑ, προειδοποίηση ακόμη και από Obama

Σε πανικό το επιτελείο Biden – Καταρρέει δημοσκοπικά, πάνω από 10 εκατ. μετανάστες πλημμυρίζουν τις ΗΠΑ, προειδοποίηση ακόμη και από Obama
Χάνει τα ερείσματα σε παραδοσιακά προπύργια των Δημοκρατικών ο Binde
Με λιγότερο από οκτώ μήνες πριν από τις εκλογές του 2024, η εκστρατεία επανεκλογής Biden αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.
Όχι μόνο ο Biden υστερεί στις δημοσκοπήσεις έναντι του Donald Trump, αλλά η συνοριακή κρίση που δημιούργησε καταρρίπτοντας όλες τις Εκτελεστικές Διαταγές του Trump για τη μετανάστευση είχε ως αποτέλεσμα 10 εκατομμύρια παράνομοι να πλημμυρίσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες - κάτι που έχει προκαλέσει αγανάκτηση ακόμη και τους Δημοκρατικούς.
Επιπλέον, ο Biden χάνει γρήγορα την υποστήριξη των νεαρών Αμερικανών και την ψήφο των Λατίνων.
Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που το περιοδικό TIME αφιέρωσε 3.700 λέξεις για να ενημερώσει ότι ο Barack Obama «προειδοποίησε» την εκστρατεία Biden τον περασμένο Ιούνιο ότι η ήττα του Trump θα ήταν δυσκολότερη το 2024.
Έξι μήνες αργότερα, ο Obama «είδε λίγα σημάδια βελτίωσης».
Ο Obama επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο, με ένα «πιο επείγον» μήνυμα: η εκστρατεία επανεκλογής ήταν πίσω από το χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη επιτόπιων επιχειρήσεων και ότι μια «ομάδα συμβούλων» στη Δυτική Πτέρυγα εμπόδιζε την προσπάθεια.

Χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά

Τρεις μήνες αργότερα, οι γενικές εκλογές του 2024 βρίσκονται σε εξέλιξη και ο Biden είναι πράγματι σε μεγάλο πρόβλημα.
Τα πεισματικά χαμηλά ποσοστά αποδοχής του έχουν πέσει στα επίπεδα του 30%, χειρότερα από αυτά οποιουδήποτε άλλου πρόσφατου Προέδρου που επιδιώκει να επανεκλεγεί.
Την ίδια ώρα, οι ψηφοφόροι εκφράζουν ανησυχίες για τις πολιτικές του, την ηγεσία του, την ηλικία του και τις ικανότητές του.
Ο συνασπισμός που έφερε τον Biden στη νίκη το 2020 έχει διασπαστεί.
Το ιστορικό πλεονέκτημα των Δημοκρατικών με τους Μαύρους, Λατίνους και Ασιάτες Αμερικανούς ψηφοφόρους έχει μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα.
Εν τω μεταξύ, ο στενός κύκλος του Biden είναι «προκλητικά αισιόδοξος» την ώρα που μια «ομίχλη τρόμου» πέφτει στους Δημοκρατικούς.
Το άρθρο του TIME άλλωστε είναι γεμάτο από δηλώσεις δυσαρεστημένων Δημοκρατικών.
Και δεν έχει να κάνει, όπως πολλοί υποθέτουν, με την ηλικία του Προέδρου.
Σύμφωνα με το άρθρο, οι ψηφοφόροι του GenZ «δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να υποχρεωθούν να ψηφίσουν για έναν υποψήφιο που έχει κάνει τόσα πολλά πράγματα που είναι ενάντια στις αξίες τους».

biden_stuck_time.jpg
Χάνοντας την ψήφο της μειοψηφίας

Το 2020, ο Biden συγκέντρωσε το 87% των μαύρων ψήφων.
Τώρα, συγκεντρώνει μόλις 63%, μια απότομη πτώση.
Εν τω μεταξύ, πριν από τέσσερα χρόνια κέρδισε ψήφους Ισπανόφωνων με αναλογία 2 προς 1.
Τώρα ακολουθεί τον Trump σε αυτό το μπλοκ.
Η υποστήριξη του Biden προς το Ισραήλ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα έχει «μειώσει τη θέση του στους Μουσουλμάνους και Άραβες ψηφοφόρους», ιδιαίτερα στο «Μίσιγκαν που πρέπει να κερδίσει».
Συνολικά, το πλεονέκτημα του Biden έναντι του Trump μεταξύ των μη λευκών Αμερικανών έχει συρρικνωθεί από σχεδόν 50 μονάδες το 2020 σε 12, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των Times/Siena.
«Αποκλείεται σε έγχρωμους ψηφοφόρους και αυτοί οι ψηφοφόροι είναι εξοργισμένοι», είπε ένας πρώην αξιωματούχος της εκστρατείας του Biden και του Λευκού Οίκου, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.
«Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να χάσει».
Επιπλέον, σχεδόν δύο δωδεκάδες ανώτερες δημοκρατικές πηγές δήλωσαν στο TIME ότι εν μέρει ευθύνονται επίσης οι μηχανισμοί, η δομή και το προσωπικό της εκστρατείας του Biden κατά το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους.
Ενώ ο Obama βάδιζε για επανεκλογή το καλοκαίρι του 2012, ο αριθμός των επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας ξεπέρασε τους 900.
Παρά τα σχέδια για πρόσληψη 350 νέων στελεχών, η εκστρατεία του Biden τελείωσε το 2023 με μόνο περίπου 70 αμειβόμενους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις καταθέσεις χρηματοδότησης της εκστρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης