Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος το... γυμναστήριο; Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό «χάπι άσκησης»

Τέλος το... γυμναστήριο; Επιστήμονες αναπτύσσουν πειραματικό «χάπι άσκησης»
Το φάρμακο φαίνεται να αξιοποιεί μια φυσική μεταβολική οδό που συνήθως ενεργοποιείται από τη σωματική άσκηση
Επιστήμονες στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι έχουν συνθέσει μερικά από τα οφέλη για την υγεία της άσκησης σε ένα καταπόσιμο χάπι.
Το νέο φάρμακο βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αλλά στα αρχικά πειράματα σε τρωκτικά, το φάρμακο φαίνεται να αξιοποιεί μια φυσική μεταβολική οδό που συνήθως ενεργοποιείται από τη σωματική άσκηση.
Τα πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι το φάρμακο, το οποίο ονομάζεται SLU-PP-332, φαίνεται να βελτιώνει τη μυϊκή λειτουργία, τη φυσική κατάσταση και την αντοχή χωρίς τα τρωκτικά να κινούνται περισσότερο από το συνηθισμένο, αναφέρει το Science Alert.
Ο μεταβολικός στόχος του φαρμάκου τους θεωρούνταν κάποτε μη θεραπεύσιμος ή πολύ δύσκολος για να ενεργοποιηθεί με φαρμακευτικά προϊόντα. Αλλά αυτό μπορεί να μην ισχύει τελικά. Αν οι ερευνητές μπορέσουν να στοχεύσουν με επιτυχία την ίδια μεταβολική οδό στον άνθρωπο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη θεραπευτικών ουσιών για ορισμένες από τις πιο δύσκολες ασθένειες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, όπως οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες και η καρδιακή ανεπάρκεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης