Τελευταία Νέα
Διεθνή

LCI (ΜΜΕ): Η Γαλλία θα μπει σε άμεση μάχη μόνο εάν η Ρωσία διαρρήξει το Ουκρανικό μέτωπο και καταρρεύσει η άμυνα

LCI (ΜΜΕ): Η Γαλλία θα μπει σε άμεση μάχη μόνο εάν η Ρωσία διαρρήξει το Ουκρανικό μέτωπο και καταρρεύσει η άμυνα
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, υπάρχουν πολλά σενάρια για εισβολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Ο γαλλικός στρατός θα εμπλακεί σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία σε περίπτωση ολικής κατάρρευσης της άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι LCI , επικαλούμενο πηγή σε στρατιωτικούς κύκλους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, υπάρχουν πολλά σενάρια για εισβολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Το πιο επικίνδυνο είναι αυτό που περιλαμβάνει την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού μιας χώρας του ΝΑΤΟ σε χαρακώματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει το κανάλι LCI.
«Αυτά τα σενάρια μπορούν να εξεταστούν μόνο εάν το ουκρανικό μέτωπο καταρρεύσει.
Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» σημείωσε το LCI.
Διευκρινίζεται ότι οι πιο πιθανές επιλογές για τη συμμετοχή του Γαλλικού στρατού είναι, για παράδειγμα, η κατασκευή στρατιωτικών εργοστασίων για το Κίεβο ή η ανάπτυξη γαλλικών δυνάμεων κοντά στην Οδησσό για να καλύψουν το βασικό λιμάνι της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων από αέρος.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Macron είπε ότι το Παρίσι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Σύμφωνα με τον Macron, οι αρχηγοί δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να επιτευχθεί συναίνεση.
Αργότερα, ο Macron, ο οποίος δέχθηκε σφοδρή κριτική για αυτές τις δηλώσεις, σημείωσε ότι όλα τα λόγια του εξετάστηκαν προσεκτικά. Τόνισε επίσης ότι το Παρίσι δεν έχει «όρια και κόκκινες γραμμές» στο θέμα της βοήθειας προς το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης