Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall λόγω Βαλτιμόρης - O S&P 500 -0,28%, στο Nasdaq -0,42% - Ράλι 16% για την Trump Media

Πτώση στη Wall λόγω Βαλτιμόρης - O S&P 500 -0,28%, στο Nasdaq -0,42% - Ράλι 16% για την Trump Media
Οι βασικοί δείκτες βάφτηκαν στο κόκκινο...
Προσπάθεια ανάκαμψης επιχείρησαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές επιχείρησαν να επαναλάβουν το ράλι που οδήγησε τις μετοχές σε ρεκόρ μετά από την πτώση στην προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά απέτυχαν για τρίτη σερί συνεδρίαση, με τις αναταράξεις λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας της Βαλτιμόρης να γίνονται, εντέλει, αισθητές.
O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,08% στις 39.282 μονάδες, ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,28% στις 5.203 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 0,42% στις 16.315 μονάδες.
Capture_141.JPG
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται δύο μονάδες βάσης στο 4,265%.
Παρά την πτώση της Δευτέρας, οι βασικοί δείκτες οδεύουν πρς τον πέμπτο συνεχόμενο κερδοφόρο μήνα.
O S&P 500 σημειώνει άνοδο άνω του 2% τον Μάρτιο.
Ο Nasdaq Composite συγκεντρώνει πρόοδο 1,8% για την περίοδο, ενώ ο Dow σημειώνει άνοδο 0,8%.

Ράλι 16% για την Trump Media στο ντεμπούτο της

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Donald Trumo σημείωσε άλμα άνω του 35% λίγα λεπτά μετά την έναρξη της δημόσιας διαπραγμάτευσής της με τον κωδικό DJT το πρωί της Τρίτης, έφτασε έως +50%, αλλά έκλεισε στο +16%.
Η διαπραγμάτευση στον όμιλο Trump Media & Technology Group ανεστάλη προσωρινά, εν μέσω της ανόδου λόγω της μεταβλητότητας.
Το ticker έκανε το ντεμπούτο του στο χρηματιστήριο NASDAQ σχεδόν τρεις δεκαετίες αφότου ο πρώην πρόεδρος το χρησιμοποίησε για να ξεκινήσει τη δημόσια διαπραγμάτευση της εταιρείας ξενοδοχείων και καζίνο του το 1995.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, η εικόντα ήταν μεικτή...
Αύξηση σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών -που περιλαμβάνουν είδη μακράς διαρκείας, όπως αεροπλάνα και συσκευές- τον Φεβρουάριο μετά τη μεγάλη πτώση που είχαν σημειώσει τον Ιανουάριο.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 1,4% μετά από βουτιά 6,9% τον προηγούμενο μήνα.
Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 1%.
Ο εξοπλισμός μεταφορών ηγήθηκε της ανόδου, σημειώνοντας αύξηση 3,3% ή 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας στα 90,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Εξαιρουμένης της κατηγορίας των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο 0,5% μετά από δύο διαδοχικές μηνιαίες πτώσεις.
Η αξία των παραγγελιών δομικών κεφαλαιουχικών αγαθών, στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα αεροσκάφη και ο στρατιωτικός εξοπλισμός, κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,7% τον περασμένο μήνα.

Σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, όπως έδειξε η έρευνα του Conference Board.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διολίσθησε στις 104,7 μονάδες τον Μάρτιο από 104,8 μονάδες το Φεβρουάριο.
Η αρχική μέτρηση του Φεβρουαρίου ήταν στις 106,7 μονάδες.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στις 107,0 μονάδες.
Οι εκτιμήσεις των καταναλωτών για τον πληθωρισμό ενισχύθηκε στο 5,3% από 5,2% το Φεβρουάριο.

Άνοδο για δωδέκατο διαδοχικό μήνα κατέγραψαν -σε ετήσια βάση- οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, φθάνοντας σε νέο επίπεδο – ρεκόρ εν μέσω χαμηλής προσφοράς και υψηλών επιτοκίων δανεισμού.
Ειδικότερα, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller -αξιολογεί τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές- ενισχύθηκε 0,1% τον Ιανουάριο 2024 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2023.
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2023, η άνοδος διαμορφώθηκε στο 6,6%.
Ο ευρύτερος εθνικός δείκτης κατέγραψε άνοδο των τιμών κατά 6,1% σε ετήσια βάση και 0,4% σε μηνιαία -οι δύο δείκτες βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση τον Φεβρουάριο 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου.
Συγεκριμένα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν 0,3% σε μηνιαία σύγκριση και ανήλθαν σε περίπου 662.000 μονάδες τον περασμένο μήνα. Σε ετήσια σύγκριση, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 5,9%.
Ωστόσο, σε αντίθετο κλίμα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τον Ιανουάριο 2024 αναθεωρήθηκαν επί τα βελτίω στις 664.000 μονάδες, από τις 661.000 μονάδες που είχαν αναφερθεί προηγουμένως.
Η μέση τιμή πώλησης παρέμεινε σε ιστορικά υψηλά για τον Φεβρουάριο 2024, γύρω από τα 485.000 δολάρια.
Η αγορά νέων κατοικιών έχει αψηφήσει τις αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και ενισχύθηκε, χάρη στην έλλειψη που υπάρχει σε νέες κατοικίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης