Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Επίθεση στο Crocus: Οι πρώτες πληροφορίες από τις ανακρίσεις των υπόπτων δείχνουν ... Ουκρανία

Ρωσία - Επίθεση στο Crocus: Οι πρώτες πληροφορίες από τις ανακρίσεις των υπόπτων δείχνουν ... Ουκρανία
Τα στοιχεία που απέσπασε η FSB από τους υπόπτους δείχνουν ουκρανική εμπλοκή στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα
Οι πρώτες πληροφορίες που απέσπασαν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας από τους συλληφθέντες «δείχνουν» τα ουκρανικά ίχνη που βρίσκονται πίσω από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus της Μόσχας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 130 ανθρώπους την Παρασκευή.
Τη σχετική εξέλιξη αποκάλυψε ο επικεφαλής της ρωσικής FSB Alexander Bortnikov, μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο VGTRK.
«Μπορώ σίγουρα να πω ότι υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο. Και οι ισλαμιστές μόνοι τους δεν μπορούσαν να προετοιμάσουν μια τέτοια ενέργεια. Φυσικά, βοηθήθηκαν. Και βλέπουμε το ουκρανικό ίχνος και ο πρόεδρος Vladimir Putin το επιβεβαίωσε αυτό», τόνισε ο Bortnikov στον δημοσιογράφο του VGTRK Pavel Zarubin, ο οποίος δημοσίευσε ένα απόσπασμα της συνομιλίας στο κανάλι του μέσου στο Telegram.
«Τα πρωτογενή στοιχεία που λάβαμε από τους κρατούμενους το επιβεβαιώνουν», ξεκαθάρισε .
Ο αρχηγός της FSB σημείωσε επίσης ότι ο αρχηγός του κράτους έδωσε στην FSB τις κατάλληλες οδηγίες και οδηγίες και ότι η εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.
«Θα επεξεργαστούμε περαιτέρω πληροφορίες που θα πρέπει να μας δείξουν εάν η παρουσία και η συμμετοχή της ουκρανικής πλευράς είναι πραγματική ή όχι. Μέχρι στιγμής υπάρχει κάθε λόγος να πούμε ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει. Εφόσον οι ίδιοι οι ληστές σκόπευαν να πάνε στο εξωτερικό, ακριβώς στο έδαφος της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές μας πληροφορίες, περίμεναν εκεί», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης