Τελευταία Νέα
Διεθνή

Austin (υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Ηθική επιταγή η προστασία των Παλαιστινίων αμάχων - Ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα

Austin (υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Ηθική επιταγή η προστασία των Παλαιστινίων αμάχων - Ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα
«Η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας υπερβολικά μικρή»
Σχετικά Άρθρα
Ηθική και στρατηγική επιταγή χαρακτήρισε την προστασία των παλαιστινίων αμάχων ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin, κάνοντας λόγο για «ανθρωπιστική καταστροφή» στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι σχέσεις μεταξύ του Joe Biden και του Benjamin Netanyahu είναι τεταμένες λόγω του απολογισμού των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.
«Σήμερα στη Γάζα, οι απώλειες αμάχων είναι υπερβολικά μεγάλες και η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας υπερβολικά μικρή», είπε ο Lloyd Austin υποδεχόμενος στο Πεντάγωνο τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant. «Η Γάζα υφίσταται μια ανθρωπιστική καταστροφή», συμπλήρωσε.
Η συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών έγινε αφότου ο Netanyahu ακύρωσε τη Δευτέρα 25/3 προγραμματισμένη επίσκεψη υψηλόβαθμης ισραηλινής αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις σχετικά με τις επιχειρησιακές επιλογές στον πόλεμο κατά της Hamas.
Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Biden και Netanyahu έφθασαν στο ναδίρ αφότου οι ΗΠΑ δεν άσκησαν βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε άμεση εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης