Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκαριστικές αποκαλύψεις - Οι Ουκρανοί παραδέχονται δολοφονίες συνεργατών του Κρεμλίνου

Σοκαριστικές αποκαλύψεις - Οι Ουκρανοί παραδέχονται δολοφονίες συνεργατών του Κρεμλίνου
Ο ανώτερος αξιωματικός της SBU Αντιστράτηγος Vasyl Malyuk παραδέχθηκε ότι οι Ουκρανοί κατάσκοποι είχαν στοχοποιήσει Ουκρανούς συνεργάτες του Κρεμλίνου
Στο φως έρχονται σοκαριστικές λεπτομέρειες για μυστική εκστρατεία δολοφονίας που διεξάγεται από την εθνική υπηρεσία κατασκοπείας της Ουκρανίας,  για την εξόντωση Ουκρανών πολιτών που συνεργάζονται με τη Ρωσία.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο ανώτερος αξιωματικός της SBU Αντιστράτηγος Vasyl Malyuk παραδέχθηκε ότι οι Ουκρανοί κατάσκοποι είχαν στοχοποιήσει πάρα πολλά άτομα «που ήταν υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου και επιθέσεις εναντίον Ουκρανών πολιτών», όπως μεταδίδει το Sky News.
Έδωσε επίσης μια ασυνήθιστη εικόνα μιας εκστρατείας δολοφονίας - που διεξάγεται μέσω δικτύων μυστικών πρακτόρων και μυστικών πρακτόρων - εξουδετερώνοντας Ουκρανούς υπηκόους που συνεργάζονται με το Κρεμλίνο για να συλλάβουν και να βασανίσουν άλλους Ουκρανούς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Ο Malyuk δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να αναλάβει επίσημα την ευθύνη για τις δολοφονίες, λέγοντας στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ICTV: «Επισήμως, δεν θα το παραδεχτούμε.
Αλλά ταυτόχρονα μπορώ να προσφέρω κάποιες λεπτομέρειες».
Μόλις επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η SBU λαμβάνει την έγκριση να εκτελέσει τη δολοφονία από τις πολιτικές αρχές, αποκάλυψε ο Malyuk.

Ποιοι έχουν σκοτωθεί ή στοχοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας

Ίσως η πιο προβεβλημένη δολοφονία ήταν αυτή του γεννημένου στην Ουκρανία Vladlen Tatarsky, προπαγανδιστή του Κρεμλίνου και προσωπικότητας των μέσων ενημέρωσης.
Ο Malyuk ανέφερε ότι στοχοποιήθηκε για τη στρατιωτική του θητεία που πολεμούσε κατά της Ουκρανίας και για τις εκκλήσεις του για την εξόντωση των Ουκρανών.
Ο προπαγανδιστής σκοτώθηκε όταν του έδωσαν ένα αγαλματίδιο με εκρηκτικά σε ένα καφέ της Αγίας Πετρούπολης τον περασμένο Απρίλιο.
Το αφεντικό της υπηρεσίας κατασκοπείας της Ουκρανίας αποκάλυψε ότι οι πράκτορες είχαν εξαπατήσει έναν μεσάζοντα, μια νεαρή γυναίκα, για να παραδώσει το άγαλμα στον Tatarsky.
Ο κ. Malyuk δήλωσε ότι η SBU δεν θα αναλάβει τα εύσημα για τη δολοφονία, αλλά ο κ. Tatarsky το άξιζε λόγω της επανειλημμένης κακοποίησης των Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου.
Μια άλλη εκτέλεση υψηλού προφίλ ήταν αυτή του πρώην μέλους του ουκρανικού κοινοβουλίου Ilya Kyva, ο οποίος μιλούσε κατά της ουκρανικής ανεξαρτησίας και ήταν φυγάς από τις αρχές του Κιέβου.
Ο Kyva είχε καταδικαστεί για προδοσία και συνεργαζόταν με τη ρωσική FSB, όταν δολοφονήθηκε από δολοφόνο που τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση, δήλωσε ο Malyuk.
Στο στόχαστρο βρέθηκε επίσης ο Ουκρανός πολίτης Zakhar Prelepin, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας «σε μια αυτονομιστική κυβέρνηση που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο στην ανατολική περιοχή Λουχάνσκ της Ουκρανίας».
Ο Prelepin είχε καλέσει δημοσίως για τη δολοφονία των Ουκρανών, σύμφωνα με τον Malyuk.
Ο ίδιος επέζησε από έκρηξη στο εξοχικό του στο Λουχάνσκ, από την οποία σκοτώθηκαν αρκετοί αστυνομικοί που είχαν συγκεντρωθεί εκεί τον Σεπτέμβριο του 2022.
Ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας στην περιοχή του Λουχάνσκ που συνεργάζεται με τη Ρωσία, ο Igor Kornet, επέζησε επίσης από έκρηξη που έπληξε ένα κουρείο τον Μάιο του 2023.
Ο Malyuk πρόσθεσε άλλη απόπειρα δολοφονίας υψηλού προφίλ, αυτή τη φορά εναντίον του Ρώσου πολιτικού φιλοσόφου και στενού συμμάχου του Vladimir Putin, Aleksandr Dugin.
Η απόπειρα απέτυχε όταν ο Aleksandr Dugin άλλαξε αυτοκίνητο με την κόρη του, η οποία σκοτώθηκε από βόμβα που παγιδεύτηκε από πράκτορες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης