Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ben-Gvir (υπουργός Ισραήλ): Οι ΗΠΑ ευθυγραμμίζονται με την ηγεσία της Hamas - Τεράστιο λάθος από τον Biden

Ben-Gvir (υπουργός Ισραήλ): Οι ΗΠΑ ευθυγραμμίζονται με την ηγεσία της Hamas - Τεράστιο λάθος από τον Biden
«Προς το παρόν, ο Biden προτιμά τη γραμμή της Rashida Tlaib και του Sinwar της Hamas από αυτή του Netanyahu» υποστηρίζει ο Υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ
Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir κατηγόρησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden ότι ευθυγραμμίζεται με τον ηγέτη της Hamas Yahya Sinwar μετά την έγκριση ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
«Προς το παρόν, ο Biden προτιμά τη γραμμή της (σσ Βουλευτή των ΗΠΑ) Rashida Tlaib και του Sinwar από τη γραμμή του Benjamin Netanyahu και του Ben-Gvir», τόνισε σχετικά, παραχωρώντας συνέντευξη στους New York Times.
«Θα περίμενα από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να μην ακολουθήσει τη γραμμή τους, αλλά μάλλον να ακολουθήσει τη δική μας», εξήγησε ο υπερ-ορθόδοξος πολιτικός.
Επιπλέον, ο ακροδεξιός υπουργός επέκρινε την προσέγγιση του Biden απέναντι στο Ισραήλ, εξηγώντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε «τεράστιο λάθος» στις προσπάθειές του να πιέσει το Τελ Αβίβ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «προσπάθησε συνεχώς να επιβάλει περιορισμούς στο Ισραήλ και μιλά για τα δικαιώματα της άλλης πλευράς, η οποία περιλαμβάνει, σας θυμίζω, πολλούς τρομοκράτες που θέλουν να μας καταστρέψουν», υποστήριξε ο Ben-Gvir, κατακεραυνώνοντας την πολιτική της Ουάσινγκτον.
Επισημαίνεται ότι το εβραϊκό κράτος διεξάγει μια θανατηφόρα στρατιωτική επίθεση στο παλαιστινιακό έδαφος μετά την επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου που σκότωσε σχεδόν 1.200 ανθρώπους.
Σχεδόν 32.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε και άλλοι 74.900 έχουν τραυματιστεί εν μέσω μαζικών καταστροφών και ελλείψεων σε είδη πρώτης ανάγκης.
Τη Δευτέρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα κατά τη διάρκεια του ισλαμικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού.
Ενώ η Hamas χαιρέτισε το ψήφισμα, το Ισραήλ απέρριψε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός και υποσχέθηκε να συνεχίσει τον πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα.
Η Ουάσιγκτον δεν άσκησε το δικαίωμα του veto στο Συμβούλιο Ασφαλείας ανοίγοντας, έτσι, τον δρόμο για να περάσει το σχετικό ψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης