Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκλήματα πολέμου στη Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ εκτελεί Παλαιστίνιους που κρατούν λευκές σημαίες και τους θάβει με μπουλντόζες (vid)

Εγκλήματα πολέμου στη Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ εκτελεί Παλαιστίνιους που κρατούν λευκές σημαίες και τους θάβει με μπουλντόζες (vid)
Το σκληρό βίντεο του Al Jazeera φέρνει στο φως της δημοσιότητας τη δολοφονία και το θάψιμο αμάχων της Γάζας με μπουλντόζες
Τα ευρήματα από ένα σκληρό βίντεο που αποκάλυψε το Al Jazeera έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο εγκλημάτων πολέμου που λαμβάνουν χώρα στη Γάζα από τον στρατό του Ισραήλ.
Στα νέα πλάνα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο φαίνεται ο ισραηλινός στρατός να εκτελεί δύο Παλαιστίνιους αμάχους που προσπαθούν να περάσουν στη βόρεια Γάζα.
Μάλιστα, αν και ο ένας εκ των δύο κρατά λευκή σημαία, οι Ισραηλινοί στρατιώτες τον καταδιώκουν και τον πυροβολούν.
Επιπλέον, στο σχετικό ντοκουμέντο φαίνεται να σκοτώνουν και τον δεύτερο που πλησιάζει ειρηνικά το σημείο ελέγχου.
Ακολούθως οι μπουλντόζες των IDF θάβουν τις δύο σορούς κάτω από τα ερείπια και την άμμο στην περιοχή.



Γενοκτονία «βλέπει» έκθεση του ΟΗΕ

Το νέο βίντεο έρχεται δύο μέρες μετά τη δημοσίευση έκθεσης της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, Francesca Albanese, στην οποία συμπεραίνει ότι το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα, κάνοντας ακόμα λόγο για το ανώτερο στάδιο μιας κλιμακούμενης εθνοκάθαρσης δεκαετιών αποικιοκρατίας.
Στα συμπεράσματά της απαριθμεί τρεις πράξεις γενοκτονίας: «δολοφονία μελών μιας ομάδας, σοβαρό πλήγμα στη σωματική ή ψυχική ακεραιότητα των μελών της ομάδας και σκόπιμη υποβολή της ομάδας σε συνθήκες που αποσκοπούν στην πλήρη ή μερική φυσική καταστροφή της».
Αυτές είναι οι τρεις από τις πέντε πράξεις γενοκτονίας που περιλαμβάνονται στη Σύμβαση για την Πρόληψη και την Καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας.
Η ισραηλινή αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Εθνη στη Γενεύη «απέρριψε πλήρως την έκθεση» αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ότι εντάσσεται «στην εκστρατεία υπονόμευσης της ίδιας της ίδρυσης του εβραϊκού κράτους».
«Ο πόλεμος του Ισραήλ είναι εναντίον της Hamas, όχι εναντίον των παλαιστίνιων αμάχων», ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι του εβραϊκού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης