Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα – ΗΠΑ: Το 68% των εργοδοτών γυρνά την πλάτη στη «Γενιά Ζ» - Με ψυχολογικά προβλήματα η πλειοψηφία

Έρευνα – ΗΠΑ: Το 68% των εργοδοτών γυρνά την πλάτη στη «Γενιά Ζ» - Με ψυχολογικά προβλήματα η πλειοψηφία
Δεν προκαλούν και ιδιαίτερη εντύπωση τα ευρήματα της έρευνας
Σχετικά Άρθρα
Το 68% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι της «Γενιάς Ζ» (Gen Z) είναι οι «λιγότερο αξιόπιστοι», ενώ το 71% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι είναι πιο πιθανό να έχουν πρόβλημα ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν οι PublicSquare και RedBalloon.
Ένας από τους εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα μίλησε για την «απόλυτη αυταπάτη, την πλήρη έλλειψη κοινής λογικής και μηδενική κριτική λογική ή βασικές αναλυτικές δεξιότητες» στα άτομα της Γενάς Ζ, σύμφωνα με την έκθεση.
Επισημαίνεται πως η Γενιά Ζ διαδέχεται τη Γενιά Υ (Millennials) και αφορά όσους γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2010.
Με άλλα λόγια, είναι η γενιά που, δυστυχώς, μεγάλωσε με TikTok, OnlyFans, woke κουλτούρα και γενικότερα social media και οτιδήποτε είναι άσχετο με την πραγματική ζωή.
Λιγότερο από το 4% των ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσε ότι το Γενιά Z ήταν η γενιά που ευθυγραμμίζεται περισσότερο με την κουλτούρα στο χώρο εργασίας τους, ενώ το 62% είπε ότι η Γενιά Z ήταν πιο πιθανό να δημιουργήσει διχασμό και τοξικότητα στοn χώρο εργασίας.
Ένας άλλος εργοδότης που συμμετείχε στην έρευνα είπε ότι η εν λόγω γενιά «αναμένει προαγωγές για να εμφανίζεται απλώς κάθε μέρα στη δουλειά».
Ο Dan Space, σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού που διευθύνει το DanFromHR.com, δήλωσε στο Newsweek ότι επειδή η μελέτη αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων και θα μπορούσε να παραμορφωθεί. «Αυτοί οι τύποι επιχειρήσεων συχνά δεν πληρώνουν καλά ή δεν προσφέρουν μια εταιρική κουλτούρα υψηλής ποιότητας και η Gen Z τείνει να αναζητά αυτούς σε οποιονδήποτε τύπο ρόλου ή καριέρας αναλαμβάνουν».
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι τα άτομα υτης Γενιάς Ζ είναι πιο πιθανό να έχει προβλήματα ψυχικής υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης