Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ: 190 πυραύλους και 700 βόμβες ολίσθησης έριξαν οι Ρώσοι σε 6 ημέρες

Σοκ: 190 πυραύλους και 700 βόμβες ολίσθησης έριξαν οι Ρώσοι σε 6 ημέρες
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν κυρίως μαζικές βόμβες ολίσθησης για τακτικό αποτέλεσμα κατά την κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου
Η συνεχής υποβάθμιση της ομπρέλας αεράμυνας της Ουκρανίας παρέχει μια από τις πιο άμεσες λεωφόρους μέσω των οποίων οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μη γραμμικές επιχειρησιακές επιπτώσεις.
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Kuleba δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 190 πυραύλους διαφόρων τύπων, 140 drones Shahed και 700 βόμβες ολίσθησης σε στόχους στην Ουκρανία μεταξύ 18 και 24 Μαρτίου.
Οι εντεινόμενες ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους είναι πιθανό να ασκήσουν για άλλη μια φορά πιέσεις στην Ουκρανία να δώσει προτεραιότητα στην κατανομή των αραιών πόρων αεράμυνας για την άμυνα των πληθυσμιακών κέντρων, των ζωτικών υποδομών και των βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο πίσω μέρος έναντι θέσεων κατά μήκος της πρώτης γραμμής.
Ο Kuleba δήλωσε ότι η ευρεία χρήση βομβών ολίσθησης από τη Ρωσία κατά μήκος της πρώτης γραμμής δίνει στη Ρωσία ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης και ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η τακτική είναι οι ουκρανικές δυνάμεις να καταρρίψουν το ρωσικό αεροσκάφος που εκτελεί τα πλήγματα, κάτι που απαιτεί επαρκή αριθμό συστημάτων αεράμυνας κατά μήκος του μετώπου.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν κυρίως μαζικές βόμβες ολίσθησης για τακτικό αποτέλεσμα κατά την κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου και αύξησαν σταθερά τη χρήση καθοδηγούμενων βομβών ολίσθησης εναντίον οπισθίων και μετωπικών ουκρανικών θέσεων το 2024.
Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για μια κρίσιμη έλλειψη πυραύλων αεράμυνας τους επόμενους μήνες και η περαιτέρω υποβάθμιση της ομπρέλας αεράμυνας της Ουκρανίας όχι μόνο θα περιόριζε την ικανότητα της Ουκρανίας να προστατεύει κρίσιμα στοιχεία της πολεμικής της προσπάθειας στα μετόπισθεν, αλλά επίσης πιθανόν να επιτρέψουν στη ρωσική αεροπορία παρατεταμένη ασφαλή λειτουργία κατά μήκος της πρώτης γραμμής.
Αυτή η ασφάλεια θα επέτρεπε στις ρωσικές δυνάμεις να αυξήσουν σημαντικά τις επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης σε κλίμακα και πιθανώς ακόμη και να επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να διεξάγουν επιθέσεις ρουτίνας μεγάλης κλίμακας εναντίον υλικοτεχνικής υποστήριξης κοντά στην Ουκρανία και πόλεων με καταστροφικά αποτέλεσμα.
Οι αεροπορικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να υποβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό τις μαχητικές ικανότητες της Ουκρανίας και να απομονώσουν τομείς του πεδίου της μάχης για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για επιχειρησιακά σημαντικά κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης