Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο +2,5% ο δείκτης PCE τον Φεβρουάριο 2024 - Αποκλιμακώθηκε το κόστος υπηρεσιών

ΗΠΑ: Στο +2,5% ο δείκτης PCE τον Φεβρουάριο 2024 - Αποκλιμακώθηκε το κόστος υπηρεσιών
Τον Φεβρουάριο, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 66,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 0,3%
Ήπια αυξήθηκαν οι τιμές στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και το κόστος των υπηρεσιών, εκτός στέγης, επιβραδύνθηκε σημαντικά, συντηρώντας τα σενάρια για τη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (PCE) αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης του Υπουργείου Εμπορίου.
Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο αναθεωρήθηκαν υψηλότερα για να δείξουν ότι ο δείκτης τιμών PCE αυξήθηκε κατά 0,4% αντί για 0,3% όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.
Τους 12 μήνες έως τον Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός PCE αυξήθηκε κατά 2,5% μετά από αύξηση 2,4% τον Ιανουάριο.
Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης τιμών PCE θα αυξανόταν 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 2,5% σε ετήσια βάση.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παρακολουθεί στενά τον τελευταίο αριθμό ως τον κύριο μετρητή του πληθωρισμού και τον επηρεάζει κατά τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής.
Η έκθεση έδειξε ότι, τον Φεβρουάριο, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 66,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 0,3%.
Το διαθέσιμο προσωπικό εισόδημα (DPI) αυξήθηκε κατά 0,2%, ενώ το πραγματικό PCE αυξήθηκε κατά 0,4% και το πραγματικό DPI μειώθηκε κατά 0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης