Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία στα ίχνη της ουκρανικής ενοχής - Στο Κίεβο κατευθύνονταν οι τρομοκράτες μετά την επίθεση στο Crocus

Η Ρωσία στα ίχνη της ουκρανικής ενοχής - Στο Κίεβο κατευθύνονταν οι τρομοκράτες μετά την επίθεση στο Crocus
Με οδηγίες του συντονιστή τους οι τρομοκράτες οδήγησαν με αυτοκίνητο προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα για να τα διασχίσουν στη συνέχεια και να φτάσουν στο Κίεβο
Σε ένα κρίσιμο στοιχείο για το δέσιμο των Ουκρανών, η αρμόδια Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας διαπίστωσε ότι οι τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus της Μόσχας κατευθύνονταν στο Κίεβο μετά την επίθεση.
Μάλιστα, όπως μεταφέρει η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής στο πρακτορείο Tass, όλες οι ενέργειές τους καθοδηγούνταν από έναν άνδρα μέσω Telegram.
Με οδηγίες του συντονιστή τους, μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, οι τρομοκράτες οδήγησαν με αυτοκίνητο προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα για να τα διασχίσουν στη συνέχεια και να φτάσουν στο Κίεβο για να λάβουν την ανταμοιβή που τους είχαν υποσχεθεί», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
Οι κατηγορούμενοι ανέφεραν στην αρχική τους κατάθεση ότι «οι ενέργειές τους, τόσο στο στάδιο της προετοιμασίας όσο και μετά την ένοπλη επίθεση στο συναυλιακό χώρο Crocus, συντονίστηκαν με φωνητικά μηνύματα μέσω του messenger Telegram από έναν άνδρα που τους παρουσιάστηκε με ψευδώνυμο».
Νωρίτερα, η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή αποκάλυψε ότι οι ανακριτές απέσπασαν πληροφορίες για την αμοιβή των δραστών και ειδικότερα για σημαντικά χρηματικά ποσά και κρυπτονομίσματα από την Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποίησαν για την προετοιμασία του εγκλήματος.
Το πόρισμα σημείωνε επίσης ότι τα αρχικά αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν πλήρως τον προγραμματισμένο χαρακτήρα των ενεργειών των τρομοκρατών, την προσεκτική προετοιμασία τους, καθώς και την οικονομική υποστήριξη από τους πραγματικούς ιθύνοντες του εγκλήματος.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τις συνέπειες της αιματηρής επίθεσης στη Μόσχα, 144 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 382 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 217 έλαβαν εξωτερική περίθαλψη.
Την ίδια μέρα, τέσσερις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης συνελήφθησαν: ο Dalerjon Mirzoev, ο Saidakram Rachabalizoda, ο Shamsidin Fariduni και ο Muhammadsobir Fayzov.
Συνελήφθησαν στην περιοχή Bryansk, ενώ κατευθύνονταν προς τα ουκρανικά σύνορα.
Άλλα πέντε άτομα, όπως εκτιμούν οι ανακριτές, είναι συνεργοί στο έγκλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης