Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αερογέφυρα από Ρωσία σε Βόρεια Κορέα προκαλεί δέος – Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη μεταφορά όπλων στην ιστορία

Η αερογέφυρα από Ρωσία  σε Βόρεια Κορέα προκαλεί δέος – Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη μεταφορά όπλων στην ιστορία
Οι πρόσφατες πτήσεις εικάζεται ότι εξυπηρετούν τη μεταφορά όπλων μεγαλύτερης αξίας είτε από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία είτε αντίστροφα
Σχετικά Άρθρα
Δύο ρωσικά βαρέα αεροσκάφη An-124, τα οποία είναι μακράν τα μεγαλύτερα στη Ρωσία πραγματοποίησαν πολλαπλές πτήσεις προς τη Βόρεια Κορέα.
Aκολουθούν μια προηγούμενη αναφερόμενη πτήση ενός αεροσκάφους Tupolev Tu-154 από το Βλαδιβοστόκ στην Πιονγκγιάνγκ.
Φορτίο χαμηλότερης αξίας συνήθως μεταφέρονταν θαλάσσια ή σιδηροδρομικά.
Για τον λόγο αυτό οι πρόσφατες πτήσεις εικάζεται ότι εξυπηρετούν τη μεταφορά όπλων μεγαλύτερης αξίας είτε από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία είτε αντίστροφα.
Δυτικές και νοτιοκορεατικές πηγές ανέφεραν ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να μεταφέρει βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς για χρήση από τις ρωσικές δυνάμεις στο ουκρανικό θέατρο, οι οποίοι αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τον Λευκό Οίκο ότι χρησιμοποιούνται στις 2 Ιανουαρίου 2024, αναφέρει το Military Watch Magazine.
Πολλές μεταγενέστερες εκθέσεις έχουν επισημάνει τον διευρυνόμενο ρόλο των πυραύλων στη ρωσική πολεμική προσπάθεια.
Ενώ η Ρωσία έχει ήδη δει τις παραδόσεις πυραύλων 9K720 για το βαλλιστικό σύστημα Iskander-M να αυξάνονται πολλαπλάσια από τους προπολεμικούς ρυθμούς τους, επιτρέποντας στα πυραυλικά συστήματα να χρησιμοποιηθούν με νέους τρόπους εναντίον ουκρανικών στόχων, οι κορεατικοί πύραυλοι KN-23B έχουν σημαντικά μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτία από τους αντίστοιχους ρωσικούς.
Η προσθήκη μέρους της παραγωγικής ικανότητας της κορεατικής βιομηχανίας στη ρωσική βιομηχανία επιτρέπει σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό εκτοξεύσεων.
missiles_1.jpg

Τι πραγματικά μεταφέρουν τα γιγαντιαία αεροσκάφη

Αν και πολύτιμοι στο ουκρανικό θέατρο, οι βαλλιστικοί πύραυλοι συνήθως δεν θεωρούνται αρκετά δαπανηρά περιουσιακά στοιχεία για να μεταφερθούν αεροπορικώς, αφήνοντας την πιθανότητα οι αερομεταφορές είτε να περιλαμβάνουν κορεατικό υλικό ανώτερης ποιότητας είτε ρωσικό εξοπλισμό υψηλής αξίας που αποστέλλεται στη Βόρεια Κορέα.
Μια σημαντική πιθανότητα που εικάζεται ευρέως στο παρελθόν είναι ότι τα αεροσκάφη παραδίδουν νέο εξοπλισμό αεράμυνας ή μαχητικά αεροσκάφη, με το τελευταίο να είναι μια περιοχή όπου ο αμυντικός τομέας της Βόρειας Κορέας είναι ιδιαίτερα ανεπαρκής.
Τα ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-57 επιθεωρήθηκαν από Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο, με την πιθανότητα να κατασκευαστούν επίσης νέες παρτίδες μαχητικών MiG-29 που ήδη διαθέτει η χώρα μπορεί να αναζητηθεί από την Πιονγκγιάνγκ.
kim.JPG

Η Βόρεια Κορέα έχει εκσυγχρονίσει σημαντικά τον εξοπλισμό των μονάδων πρώτης γραμμής στις ένοπλες δυνάμεις της από τα μέσα της δεκαετίας του 2010, με το νέο σύστημα αεράμυνας Pyongae-5 και τον ανώνυμο διάδοχό του που αποκαλύφθηκε το 2020, έχοντας αντικαταστήσει τις εκσυγχρονισμένες παραλλαγές του σοβιετικού S-75 για να σχηματίσει τη ραχοκοκαλιά του δικτύου πυραύλων επιφανείας-αέρος.

kim_2.JPG
Όπως η Ρωσία, έτσι και η Βόρεια Κορέα βασίζεται κυρίως σε επίγεια συστήματα για την προστασία του εναέριου χώρου της, αλλά μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη για να παίξουν σημαντικούς υποστηρικτικούς ρόλους για δευτερεύοντα καθήκοντα αεράμυνας, καθώς και να εκτοξεύσουν πυραυλικές επιθέσεις από τον εναέριο χώρο της χώρας.
kim_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης