Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aνακαλύφθηκε λογαριασμός σε κρυπτονομίσματα που συνδέεται με την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall

Aνακαλύφθηκε λογαριασμός σε κρυπτονομίσματα που συνδέεται με την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall
Συνολικά, έγιναν τέσσερις εισερχόμενες και τέσσερις εξερχόμενες μεταφορές: 325 δολαρίων, 550 δολαρίων, 550 δολαρίων και 1100 δολαρίων.
Έναν λογαριασμό κρυπτονομίσματος που φέρεται να χρησιμοποιούσαν ο διοργανωτής και οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall ανακάλυψε το RIANovosti, μέσω του οποίου μεταφέρθηκε ποσό ίσο με το μισό από αυτό που είχε υποσχεθεί στους τρομοκράτες για την επίθεση στον συναυλιακό χώρο.
Το RIANovosti, ανακάλυψε έναν πιθανό μεσάζοντα λογαριασμού κρυπτονομισμάτων στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.
Ο σύνδεσμος προς τον λογαριασμό δημοσιεύτηκε σε ένα κανάλι Telegram με τίτλο Voice of Khorasan, που σχετίζεται με την τρομοκρατική οργάνωση IS [Ισλαμικό Κράτος].
Τα δεδομένα μεταφοράς που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο αποκάλυψαν ότι η διεύθυνση του πορτοφολιού στην πλατφόρμα Tronscan εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 12 Μαρτίου σε μια ανάρτηση σε ένα κανάλι Telegram με εξτρεμιστικό προσανατολισμό, ο διαχειριστής του οποίου είναι ένα άτομο με το ψευδώνυμο Mavlavi_56, ο οποίος διαχειρίζεται επίσης το κανάλι στο Telegram Voice of Khorasan.
Την επόμενη μέρα, 13 Μαρτίου, ο λογαριασμός έγινε ενεργός: 2,19 δολάρια σε εικονικά νομίσματα ελήφθησαν στην πρώτη του μεταφορά.
Μια πηγή ανέφερε προηγουμένως ότι το πλέον ανενεργό κανάλι Voice of Khorasan χρησιμοποιήθηκε για τη στρατολόγηση των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στον χώρο συναυλιών του Crocus City Hall.
Ο λογαριασμός στην πλατφόρμα Tronscan γνώρισε κορύφωση δραστηριότητας στις 22 Μαρτίου, με μάρκες αξίας 2.525 δολαρίων να φτάνουν και να αποσύρονται σχεδόν αμέσως.
01_38.JPG
02_32.JPG
Συνολικά, έγιναν τέσσερις εισερχόμενες και τέσσερις εξερχόμενες μεταφορές: 325 δολαρίων, 550 δολαρίων, 550 δολαρίων και 1100 δολαρίων.


Η πρώτη δόση των 325 δολαρίων (πιθανώς προκαταβολή) μεταφέρθηκε γύρω στις 10-10:30 π.μ. στις 22 Μαρτίου.
Οι τρεις τελευταίες μεταφορές, συνολικού ύψους 2.200 δολαρίων, έφτασαν και αποσύρθηκαν από τον λογαριασμό μεταξύ 9:30 μ.μ. και 10:30 μ.μ., περίπου μία με δύο ώρες μετά τις πρώτες αναφορές για την τρομοκρατική επίθεση.
Τα κεφάλαια που ελήφθησαν αποσύρθηκαν σχεδόν αμέσως.
Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να υποτεθεί ότι ο λογαριασμός αυτός χρησιμοποιήθηκε ως «ενδιάμεσος» για τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ των λογαριασμών των εικαζόμενων διοργανωτών, αφενός, και των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης, αφετέρου.
Υπενθυμίζεται ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις 22 Μαρτίου στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall στην πόλη Krasnogorsk, λίγο έξω από τη Μόσχα, ακολουθούμενοι από μια τεράστια φωτιά.
Ένας ανταποκριτής του Sputnik που ήταν μάρτυρας της επίθεσης ανέφερε ότι αρκετοί ένοπλοι με καμουφλάζ εισέβαλαν στο χώρο της μουσικής, πυροβολώντας ανθρώπους με αιχμές και πετώντας εμπρηστικές βόμβες.
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή είπε ότι τουλάχιστον 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 360 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Οι τέσσερις βασικοί ύποπτοι στην υπόθεση — όλοι πολίτες του Τατζικιστάν — συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία.
Η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall είναι η πιο θανατηφόρα στη Ρωσία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης