Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καυστική Zakharova για τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών: Αγοράστε στην Annalena τσίχλες για να μασάει και να μη λέει ανοησίες

Καυστική Zakharova για τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών: Αγοράστε στην Annalena τσίχλες για να μασάει και να μη λέει ανοησίες
Ανιστόρητη χαρακτήρισε η Zakharova την επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας
Καυστική ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στα σχόλια της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock περί επιθυμίας του Ρώσου ηγέτη Vladimir Putin να σύρει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση.
Η Zakharova συνέστησε στην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας να αγοράσει έναν χάρτη και ένα βιβλίο ιστορίας.
«Θα ήθελα να ρωτήσω την Baerbock: δεν γνωρίζει ότι δεν ήταν ρωσικές βάσεις που περιέβαλαν τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά ότι το ΝΑΤΟ επεκτεινόταν ανατολικά κατά μήκος της περιμέτρου της Ρωσίας;
Αγοράστε στην Annalena έναν χάρτη, ένα βιβλίο ιστορίας και τσίχλες για να λέει λιγότερες ανοησίες», τόνισε η Zakharova.

Βλέπει ρωσική απειλή η Baerbock

Το Σάββατο (30/3/2024), η Beerbock είπε σε συνέντευξή της στις εφημερίδες του ομίλου Funke ότι «ο στόχος του Putin ήταν και παραμένει να καταστρέψει την Ουκρανίας ως κυρίαρχη ελεύθερη χώρα και να σύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο».
Κατά τη γνώμη της, εάν ο Ρώσος ηγέτης νικήσει, η ασφάλεια στην Ευρώπη και η διεθνής τάξη «θα απειληθούν».
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Rob Bauer, σημείωσε πάντως ότι η Ρωσία δεν αποτελεί άμεση απειλή για τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Παράλληλα, λίγο νωρίτερα τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμη για πιθανή σύγκρουση με τη Μόσχα.
Το τελευταίο διάστημα εντέχνως καλλιεργείται σε ολόκληρη τη συλλογική Δύση κλίμα πιθανής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας – ΝΑΤΟ.
Η Μόσχα από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.
Όπως είπε ο Putin σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tacker Carlson, η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί στις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αφού δεν έχει νόημα να το κάνει.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι οι δυτικοί πολιτικοί εκφοβίζουν τακτικά τους πολίτες τους με μια φανταστική ρωσική απειλή προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή τους από εσωτερικά προβλήματα.

«Αγράμματη και αστοιχείωτη η Baerbock»

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Zakharova βάζει στο στόχαστρό της τη Baerbock, που πρωτοστατεί σε αντιρωσική υστερία.
Οι πολιτικοί παράγοντες της Δύσης μέσα στο αντι-ρωσικό τους μένος αυτογελοιοποιούνται έχει επισημάνει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Η Maria Zakharova στο κανάλι της στο Telegram στις 24/2/2024 αμφισβήτησε την πνευματική ικανότητα και το μορφωτικό επίπεδο της Baerbock, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της για κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας.
Όταν οι δυτικές χώρες άρχισαν να επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κανείς δεν περίμενε ότι «αυτό θα σταματούσε την εισβολή», είπε η Baerbock, προσθέτοντας ότι «απλώς οι κυρώσεις είναι σημαντικές».
«Όπως λένε, κανένας από αυτούς δεν πίστευε ότι μια στροφή 180 μοιρών θα οδηγούσε σε αλλαγή πορείας…., είναι απλώς σημαντικό....
Τι εκπληκτικά αμόρφωτη και ειλικρινά αστοιχείωτη η εκπρόσωπος της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής.
Και δεν είναι μόνη, υπάρχουν εκατοντάδες και εκατοντάδες από αυτούς στις κυβερνήσεις της ΕΕ », έγραψε η Zakharova.
Αναφέρθηκε επίσης σε ένα επεισόδιο στη συνάντηση των G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο: H Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών φώναξε στο μικρόφωνο, προσπαθώντας να απευθυνθεί στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov, ο οποίος δεν ήταν στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή!
«Στη θέση του καθόταν ένας βουλευτής που μάταια προσπάθησε να εξηγήσει στην Annalena ότι... δεν ήταν ο Lavrov, αλλά δεν μπορούσε να πειστεί…», πρόσθεσε η Zakharova.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης