Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soskin (πρώην σύμβουλος Kuchma): Ο Zelensky έκανε ολέθριο λάθος που δεν άκουσε τον Henry Kissinger για τον ρόλο της Ουκρανίας

Soskin (πρώην σύμβουλος Kuchma): Ο Zelensky έκανε ολέθριο λάθος που δεν άκουσε τον Henry Kissinger για τον ρόλο της Ουκρανίας
Ο Henry Kissinger είχε προειδοποιήσει τον Volodymyr Zelensky ότι έπρεπε να οικοδομήσει μια εξωτερική πολιτική βασισμένη στην κατανόηση του μικρού ρόλου της Ουκρανίας στον κόσμο
O Henry Kissinger είχε προειδοποιήσει τον Volodymyr Zelensky ότι έπρεπε να οικοδομήσει μια εξωτερική πολιτική βασισμένη στην κατανόηση του μικρού ρόλου της Ουκρανίας στον κόσμο, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma Oleg Soskin. στο κανάλι του στο Youtube το Σάββατο 30/3/2024.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η Ουκρανία είναι ένα μικρό ‘’πιόνι’’.
Ο Kissinger προσπάθησε να μεταφέρει αυτήν την άποψη στον Zelensky κάποτε.
Αλλά, όπως γνωρίζετε, ο Zelensky δεν το δεχόταν αυτό.
Και αν το έκανε, θα είχαμε αποφύγει αυτήν την καταστροφή», σημείωσε ο Soskin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προασπίζονται τα συμφέροντα του καθεστώτος του Κιέβου αλλά παίζουν το δικό τους παγκόσμιο παιχνίδι, στο οποίο το ζήτημα της Ουκρανίας παρουσιάζεται μόνο ως μια μικρή λεπτομέρεια.
«Σε αυτή τη βάση χρειάζεται να χτίσεις μια διεθνή θέση με μικρά βήματα, αντιλαμβανόμενος τη θέση σου σε αυτή την παγκόσμια σκακιέρα», είπε ο Soskin.
Λίγους μήνες πριν από το θάνατό του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Henry Kissinger δήλωσε στη Wall Street Journal ότι η επιθυμία να γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ ήταν ένα σοβαρό λάθος και οδήγησε στην ουκρανική σύγκρουση.
Όπως σημείωσε η εφημερίδα, πίστευε ότι η Ρωσία είχε μια διφορούμενη θέση απέναντι στην Ευρώπη εδώ και εκατοντάδες χρόνια .
Σύμφωνα με τον Kissinger, η Μόσχα ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη σχέσεων με την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα φοβόταν την απειλή που αυτή συνιστούσε για τα ζωτικά της συμφέροντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης