Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με 100 drones και πυραύλους Kinzhal και Iskander-M οι Ρώσοι διέλυσαν τις υποδομές της Ουκρανίας

Με 100 drones και πυραύλους Kinzhal και Iskander-M οι Ρώσοι διέλυσαν τις υποδομές της Ουκρανίας
Σύμφωνα με πηγές υπέρ του Κιέβου, οι εμπλεκόμενοι στόχοι περιελάμβαναν θερμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της Ουκρανίας
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν νέο γύρο χτυπημάτων σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία.
Πηγές των μέσων ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν σχεδόν 100 drones και πυραύλους για να χτυπήσουν τους στόχους.
Αυτός ο αριθμός φέρεται να περιελάμβανε τουλάχιστον 60 UAV «Geran», 3 υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, 30 πύραυλους αέρος διαφόρων τύπων και 6 πυραύλους Iskander-M ή Iskander-K.
Σύμφωνα με πηγές υπέρ του Κιέβου, οι εμπλεκόμενοι στόχοι περιελάμβαναν θερμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.
Τα πλήγματα σημειώθηκαν εν μέσω επιθετικών ενεργειών από ρωσικές μονάδες στην πρώτη γραμμή.
Στις 28 Μαρτίου, οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο κέντρο του χωριού Novomikhailovka και προχώρησαν βόρεια από το χωρίο που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk παραμένει το σημείο έντονων μαχών.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν επίσης στην περιοχή Semenovka, τα νότια τμήματα της οποίας αμφισβητούνται τώρα, και γύρω από το Berdichy.
Εν τω μεταξύ, οι μονάδες της Ουκρανίας υποφέρουν από συνεχώς αυξανόμενη ρωσική πίεση στις περιοχές δυτικά της Avdiivka και νοτιοδυτικά του Bakhmut.
Οι πρόσφατες εξελίξεις χαρακτηρίστηκαν από την επανέναρξη των μαζικών ρωσικών επιδρομών σε στόχους στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής της υποδομής, η οποία παραμένει πολύτιμη για την καταρρέουσα στρατιωτική βιομηχανία της.
Αυτά τα χτυπήματα αντιστοιχούν με την πρόσφατη σειρά επιθέσεων του υποστηριζόμενου από το ΝΑΤΟ καθεστώς του Κιέβου σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των διυλιστηρίων πετρελαίου στη δυτική και κεντρική Ρωσία, και την αυξημένη τρομοκρατική δραστηριότητα εντός της Ρωσίας, η οποία συνδέεται με δραστηριότητες ουκρανικών και βρετανικών ειδικών υπηρεσιών.
Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της ήδη διαμαρτύρονται για την πιθανή επικείμενη ρωσική επίθεση αρχές Καλοκαιριού 2024.
Αναφορές για νέες ρωσικές ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού, που συγκεντρώνονται στις πίσω περιοχές εμφανίζονται σε τακτική βάση.
Ελιγμοί ρωσικών αποσπασμάτων αναφέρονται επίσης στο έδαφος της Λευκορωσίας.
Αυτές οι προετοιμασίες, ωστόσο, δεν είναι πραγματικά μυστικό.
Για παράδειγμα, το Καζακστάν κάλεσε ήδη τους πολίτες του να εγκαταλείψουν επειγόντως τις περιοχές της Οδησσού και του Kharkiv της Ουκρανίας για λόγους ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης