Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erhard Bühler (Γερμανός στρατηγός): Ακόμη και εάν εμπλακεί το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί

Erhard Bühler (Γερμανός στρατηγός): Ακόμη και εάν εμπλακεί το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί
Σύμφωνα με τον στρατηγό Erhard Bühler, ο στρατός του ΝΑΤΟ έχει ήδη αρνητική εμπειρία σε επιχειρήσεις όταν διαφορετικά σώματα και πολλές δομές διοίκησης παρενέβησαν στον συντονισμό των στρατευμάτων
Η εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων δυτικών χωρών στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει την κατάσταση υπέρ της Ουκρανίας, αλλά μόνο θα την επιδεινώσει, δήλωσε ο Erhard Bühler απόστρατος στρατηγός του Γερμανικού στρατού Bundeswehr.
«Η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων μεμονωμένων χωρών στην Ουκρανία, για όποιον σκοπό και αν γίνει, δεν θα βελτιώσει την κατάσταση.
Αντίθετα, θα γίνει πιο περίπλοκη και ανεξέλεγκτη», προειδοποίησε ο Erhard Bühler.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Erhard Bühler, ο στρατός του ΝΑΤΟ έχει ήδη αρνητική εμπειρία σε επιχειρήσεις όταν διαφορετικά σώματα και πολλές δομές διοίκησης παρενέβησαν στον συντονισμό των στρατευμάτων.
«Ο κατακερματισμός και η έλλειψη ενότητας διοίκησης δεν είναι πολύ εξέλιξη στην λογική του στρατού.
Αυτό απλώς περιπλέκει τα πάντα και δεν θα βοηθήσει τη συνολική κατάσταση» τόνισε ο Erhard Bühler.
Ο Erhard Bühler κάλεσε τις δυτικές χώρες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία ως ρητορική και μόνο ως αποτρεπτικό μέσο, αλλά ταυτόχρονα να «μείνουν μακριά» από την εφαρμογή αυτών των σχεδίων.
Πρόσφατα οι εμπειρογνώμονες της Bundestag είπαν στην Γερμανική εφημερίδα Zeit ότι εάν ο στρατός οποιουδήποτε μέλους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας λάβει μέρος σε «συλλογική αυτοάμυνα» στο πλευρό της Ουκρανίας σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ και ταυτόχρονα δεχτεί επίθεση κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, αυτό δεν θα αποτελέσει βάση για την είσοδο του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης