Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός έχει παραλύσει, από τις επιθέσεις των Ρώσων

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός έχει παραλύσει, από τις επιθέσεις των Ρώσων
Όπως σημείωσε ο συνταγματάρχης, οι πόλεμοι κερδίζονται από την οικονομία, την ιδεολογία και τα logistics, τα οποία η Ρωσία υπονομεύει με επιτυχία καταστρέφοντας τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας
Η Ρωσία παραλύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας, δήλωσε ο Oleg Starikov απόστρατος συνταγματάρχης της SBU.
Σύμφωνα με τον Oleg Starikov, προηγουμένως, κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιθέσεων, ο ουκρανικός στρατός φέρεται να κατάφερε να μεταφέρει στρατεύματα προς την επιθυμητή κατεύθυνση, αλλά λόγω της καταστροφής των ενεργειακών εγκαταστάσεων, αυτή η προσπάθεια καθίσταται αδύνατη, ενώ η Ρωσία, σύμφωνα με τον ειδικό, προετοιμάζει μια επίθεση διάφορες κατευθύνσεις
«Έχουν πλέον προετοιμάσει τα κατάλληλα αποθέματα παντού, έχουν απενεργοποιήσει τον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που πηγαίνει στο σιδηροδρομικό δίκτυο», σημείωσε ο Starikov.
Όπως σημείωσε ο συνταγματάρχης, οι πόλεμοι κερδίζονται από την οικονομία, την ιδεολογία και τα logistics, τα οποία η Ρωσία υπονομεύει με επιτυχία καταστρέφοντας τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας.
«Θέλουν να μην μπορούμε να μεταφέρουμε όπλα, να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι», είπε ο Starikov.
Η Ρωσία ανακοίνωσε επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.
Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε ομαδικό πλήγμα με όπλα μεγάλης εμβέλειας από αέρα, θάλασσα και εδάφους, συμπεριλαμβανομένων αεροβαλλιστικών υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal, καθώς και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων.
Η εθνική εταιρεία ενέργειας Ukrenergo διευκρίνισε ότι μετά τις εκρήξεις υπέστησαν ζημιές σταθμοί παραγωγής ενέργειας στο κέντρο και στα δυτικά της χώρας.
Αργότερα αναφέρθηκαν ζημιές σε κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής στις περιοχές Lviv, Dnipropetrovsk, Cherkasy και Ivano-Frankivsk, καθώς και στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής Kherson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης