Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η γερμανική MBDA ανέστειλε την παραγωγή των πυραύλων Taurus

Spiegel: Η γερμανική MBDA ανέστειλε την παραγωγή των πυραύλων Taurus
Ενόχληση της Ουκρανίας από τη γερμανική άρνηση
Η γερμανική MBDA ανέστειλε την παραγωγή των πυραύλων cruise Taurus, ανέφερε το Spiegel σε δημοσίευμά του, επικαλούμενο τον επικεφαλής της θυγατρικής, Thomas Gottschild.
«Η αμυντική βιομηχανία χρειάζεται να αναπτύξει τη βασική παραγωγική της ικανότητα», ανέφερε το περιοδικό.
Για την κατασκευή πυραύλων cruise, απαιτείται κυβερνητική εντολή, η οποία δεν έχει ληφθεί εδώ και πολύ καιρό καθώς η παραγωγή τέτοιων όπλων για μελλοντική χρήση απαγορεύεται, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο Taurus KEPD 350/150 είναι ένας γερμανο-σουηδικός πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς που έχει σχεδιαστεί για χτυπήματα ακρίβειας εναντίον στόχων υψηλής προστασίας χωρίς το αεροσκάφος μεταφοράς να εισέρχεται στην εχθρική ζώνη αεράμυνας.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz απέκλεισε προηγουμένως την προμήθεια οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας στο Κίεβο, η χρήση των οποίων απαιτεί τη συμμετοχή του γερμανικού στρατού, ακόμη και αν βρίσκονται εκτός Ουκρανίας.
Έχει επανειλημμένα αντιταχθεί στη μεταφορά εν λόγω συστημάτων στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τις πιέσεις από την αντιπολίτευση και ορισμένα μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba παραπονέθηκε ότι κάθε φορά που σχολίαζε το θέμα των προμηθειών του Ταύρου, δεχόταν «αρνητικά σχόλια» από το Βερολίνο.
Ο πρόεδρος Vladimir Putin, σε συνέντευξή του, όταν ρωτήθηκε για μια συνομιλία που διέρρευσε μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματικών της γερμανικής Bundeswehr που συζητούσε τις επιθέσεις στη Γέφυρα της Κριμαίας και την πιθανότητα αποστολής του Ταύρου στην Ουκρανία, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι οι δυτικοί πύραυλοι δεν αλλάζουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης