Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση των Ρώσων δυτικά της Avdiivka… οι Ρώσοι τεστάρουν την Ουκρανική άμυνα

Μεγάλη ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση των Ρώσων δυτικά της Avdiivka… οι Ρώσοι τεστάρουν την Ουκρανική άμυνα
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 36 άρματα μάχης και 12 οχήματα μάχης πεζικού BMP (IFV) σε μια μεγάλη μηχανοκίνητη επίθεση κοντά στο Tonenke
Οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται ότι απέκρουσαν μια μηχανοκίνητη επίθεση μεγέθους ρωσικού τάγματος κοντά στην Avdiivka, στην περιφέρεια του Donetsk — η πρώτη μηχανοκίνητη επίθεση μεγέθους τάγματος από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την εκστρατεία για την κατάληψη της Avdiivka στα τέλη Οκτωβρίου 2023.
Οι ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων του Ρωσικού 6ου Συντάγματος Αρμάτων (90th Tank Division, Central Military District [CMD]), χρησιμοποίησαν 36 άρματα μάχης και 12 οχήματα μάχης πεζικού BMP (IFV) σε μια μεγάλη μηχανοκίνητη επίθεση κοντά στο Tonenke στις 30 Μαρτίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 31 Μαρτίου δείχνουν αριθμό κατεστραμμένων ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης κατά μήκος ενός δρόμου βορειοδυτικά του Tonenke (δυτικά της Avdiivka).
Ωστόσο η κλίμακα της ρωσικής μηχανοκίνητης επίθεσης στις 30 Μαρτίου είναι σημαντική.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη επίθεση τόσο μεγάλη από την αρχή της ρωσικής τοπικής επιθετικής προσπάθειας για την κατάληψη της Avdiivka στα τέλη Οκτωβρίου 2023.
Ουκρανοί αξιωματούχοι, δικαιολογημένα, συνεχίζουν να προειδοποιούν για την ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί ενάντια στην αναμενόμενη καλοκαιρινή ρωσική επιθετική προσπάθεια ενόψει των ελλείψεων πυρομαχικών, των περιορισμών ανθρώπινου δυναμικού και της καθυστερημένης βοήθειας της Δύσης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να χρειάστηκε να δαπανήσουν σημαντική ποσότητα υλικού για να αμυνθούν ενάντια στη ρωσική επίθεση κοντά στον Tonenke, υπογραμμίζοντας την ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει επιθέσεις που αναγκάζουν την Ουκρανία να ξοδέψει μεγάλα τμήματα των ήδη περιορισμένων αποθεμάτων υλικού και ανθρώπινου δυναμικού της για άμυνα.

Συσσωρεύουν δυνάμεις οι Ρώσοι

Η ρωσική διοίκηση ενδέχεται να δίνει προτεραιότητα στην περιοχή Avdiivka στην περιφέρεια του Donetsk.
Η προθυμία της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης να δεσμεύσει άρματα μάχης αξίας ενός τάγματος σε επίθεση κοντά στην Avdiivka δείχνει ότι αυτή η επίθεση ήταν μια προσπάθεια προτεραιότητας.
Η ρωσική διοίκηση μπορεί να επικεντρώσει την προβλεπόμενη επιθετική της επιχείρηση αργά την άνοιξη - καλοκαίρι 2024 στη δυτική Περιφέρεια του Donetsk….
Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν πρόσφατα ότι οι ρωσικές δυνάμεις συσσωρεύουν προσωπικό κατά μήκος του άξονα Kharkiv – Luhansk, κοντά στο Bakhmut, κοντά στην Avdiivka και στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης