Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Ηγείται των κερδών η Κίνα, πτώση για τον Nikkei 225 στο Τόκιο

Ασία: Ηγείται των κερδών η Κίνα, πτώση για τον Nikkei 225 στο Τόκιο
Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε πτώση 1,5%, επιβαρυνόμενος από τις ανησυχίες για παρέμβαση αγοράς γεν
Οι κινεζικές μετοχές ηγούνται των κερδών στις αγορές της Ασίας, εν μέσω ενός γενικά αισιόδοξου παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά οι ιαπωνικές μετοχές σημείωσαν πτώση με το γεν να βρίσκεται κοντά σε επίπεδα που κρατούν τους traders σε επιφυλακή για νομισματική παρέμβαση.
Τα blue chips της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο 1,63%, οδηγώντας τις περιφερειακές αγορές σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς μια ιδιωτική έρευνα έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 13 μηνών τον Μάρτιο, ενισχύοντας τα επίσημα στοιχεία του Σαββατοκύριακου που έδειξαν την πρώτη επέκταση των τελευταίων έξι μηνών τον Μάρτιο.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε οριακή άνοδο 0,06%.

Πτώση στο Τόκιο

Ωστόσο, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε πτώση 1,5%, επιβαρυνόμενος από τις ανησυχίες για παρέμβαση αγοράς γεν που θα πλήξει τις προοπτικές κερδών των εξαγωγέων και τις αποδόσεις των ξένων επενδυτών.
Υπήρξαν επίσης πωλήσεις κατά την πρώτη ημέρα του νέου οικονομικού έτους της χώρας, με τον δείκτη αναφοράς να εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στην κορυφή ρεκόρ που είχε επιτευχθεί πριν από λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα, δήλωσαν οι αναλυτές.
Τα αμερικανικά futures του S&P 500 ενισχύθηκαν 0,33% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq ενισχύθηκαν 0,54%.
Πολλές αγορές παραμένουν κλειστές τη Δευτέρα για τις διακοπές του Καθολικού Πάσχα, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ στην Ασία, καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης