Διεθνή

To τρολάρισμα της ρωσικής εθνοφρουράς σε Macron και Γαλλία - Τα ... στρατιωτάκια ως σκληρό μάθημα ιστορίας

To τρολάρισμα της ρωσικής εθνοφρουράς σε Macron και Γαλλία - Τα ... στρατιωτάκια ως σκληρό μάθημα ιστορίας
Η κίνηση αυτή έχει και ισχυρές ιστορικές συνδηλώσεις, καθώς υπενθυμίζει στου Γάλλους τις πανωλεθρίες που έχουν υποστεί κατά καιρούς από τον ρωσικό στρατό
Άπαξ και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron όξυνε τη πολεμοχαρή του ρητορική κατά της Ρωσίας με αφορμή την Ουκρανία, αυξήθηκαν και οι ρωσικές αντιδράσεις προς το Παρίσι με «Προσβολές, στρατιωτικές προκλήσεις και κυβερνοεπιθέσεις», όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε άρθρο της.
Σημείο αφετηρίας αποτέλεσαν οι κούφιες απειλές του Γάλλου προέδρου προς τη Μόσχα, όταν δηλαδή άρχισε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.
Έκτοτε «η ένταση με τη Ρωσία έχει ανέβει αρκετές βαθμίδες. Και η Γαλλία δεν διστάζει πλέον να επικοινωνήσει ή να προβεί σε αντίποινα για να υποστηρίξει τη νέα στρατηγική του προέδρου«, τονίζει ο γαλλικός Τύπος.
Όπως επισημάινει το σχετικό άρθρο της Le Monde η ρωσική εθνοφρουρά παρέδωσε στη γαλλική πρεσβεία στη Μόσχα ένα δέμα που περιείχε μολυβένια στρατιωτάκια και όχημα με στόχο να χλευάσουν τον Emmanuel Macron που περιείχε το εξής μήνυμα:
«Για τον Emmanuel Macron για να μάθει να παίζει πόλεμο ώστε να απαλλαγεί από το κόμπλεξ του»



Φυσικά, η κίνηση αυτή έχει και ισχυρές ιστορικές συνδηλώσεις, καθώς υπενθυμίζει στους Γάλλους τις πανωλεθρίες που έχουν υποστεί κατά καιρούς από τον ρωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης