Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία - Νομικά υπόλογο στη διεθνή κοινότητα το Ισραήλ

Ρωσία: Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία - Νομικά υπόλογο στη διεθνή κοινότητα το Ισραήλ
Το ρωσικό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μια κατάλληλη νομική απάντηση για την επίθεση του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο
Η Ρωσία καταδικάζει απόλυτα την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό και θεωρεί κατηγορηματικά απαράδεκτη οποιαδήποτε καταπάτηση διπλωματικών και προξενικών εγκαταστάσεων, διαμηνύει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Καταδικάζουμε έντονα αυτή την επίθεση στο προξενικό γραφείο του Ιράν στη Συρία. Θεωρούμε κατηγορηματικά απαράδεκτες οποιεσδήποτε επιθέσεις σε διπλωματικές και προξενικές εγκαταστάσεις, το απαραβίαστο των οποίων διασφαλίζεται από τις σχετικές Συμβάσεις της Βιέννης. Εφιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή, ενέχοντας, έτσι, μεγάλους κινδύνους μαζικών απωλειών στον άμαχο πληθυσμό», ανέφερε η ρωσική διπλωματική υπηρεσία.
Ταυτόχρονα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μια κατάλληλη νομική απάντηση στην επίθεση του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.
Το υπουργείο τόνισε ότι τέτοιες επιθετικές και απολύτως απαράδεκτες ενέργειες πρέπει να σταματήσουν.
«Συνεχίζουμε από το γεγονός ότι τέτοιες επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ είναι απολύτως απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν. Θεωρούμε απαραίτητο για όλα τα υπεύθυνα μέλη της διεθνούς κοινότητας να δώσουν μια σαφώς καθορισμένη θέση και μια κατάλληλη νομική αξιολόγηση αυτών των ενεργειών», πρόσθεσε το υπουργείο.
Τέλος, η Ρωσική Ομοσπονδία προτρέπει το Ισραήλ να εγκαταλείψει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες στη Συρία και σε άλλες γειτονικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης