Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος για τους Ουκρανούς οι ρωσικές βόμβες FAB

Τρόμος για τους Ουκρανούς οι ρωσικές βόμβες FAB
Οι βόμβες καθοδηγούνται από το ρωσικό σύστημα GPS GLONASS και είναι ικανές να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 60 χιλιόμετρα από το σημείο εκτόξευσης
Ο ουκρανικός στρατός διαμαρτύρεται ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πιο ενεργά βαριές εναέριες βόμβες διαφόρων μεγεθών με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης, «πράγμα που κάνει το έργο της ουκρανικής αεράμυνας εξαιρετικά δύσκολο».
Το 2024, οι ρωσικές βόμβες άρχισαν να φτάνουν σε στόχους στην πόλη Kharkiv.
Τον Μάρτιο 2024, η ένταση τέτοιων χτυπημάτων στα περίχωρα της πόλης αυξήθηκε σημαντικά.
Πλέον οι εκρήξεις μπορεί να σημειώνονται στην πόλη ανά πάσα στιγμή, χωρίς καμία αεροπορική ειδοποίηση, ενώ οι πύραυλοι περνούν απαρατήρητοι από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας.
Η αναβάθμιση των ρωσικών βαριών βομβών, συμπεριλαμβανομένου του FAB-1500, έχει βελτιώσει την ακρίβεια τέτοιων χτυπημάτων.
Χάρη στις καθολικές μονάδες, η πτήση τους προσαρμόζεται από απόσταση που παλαιότερα θεωρούνταν ανέφικτη για αυτό το είδος όπλου.
Οι βόμβες καθοδηγούνται από το ρωσικό σύστημα GPS GLONASS και είναι ικανές να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 60 χιλιόμετρα από το σημείο εκτόξευσης.
Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη είναι πλέον σε θέση να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές της Ουκρανίας χωρίς να εισέλθουν στη ζώνη αεράμυνας του εχθρού.
Οι βαριές βόμβες FAB δεν είναι πλέον ένα συνηθισμένο όπλο καταστροφής, αλλά μάλλον ένα στρατηγικό εργαλείο ικανό να εκτελεί καταστροφικά χτυπήματα υψηλής ακρίβειας.
Η εφεύρεση των καθολικών μονάδων από Ρώσους μηχανικούς έχει αλλάξει σημαντικά τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί τις βόμβες FAB-250, FAB-500 και FAB-1500 εδώ και πολύ καιρό και τώρα η τεράστια FAB-3000 προστέθηκε σε αυτή τη λίστα.
Η νέα βαριά βόμβα μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με μια καθολική μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης στο εγγύς μέλλον.
Η ανάπτυξη αυτών των βομβών τριών τόνων μπορεί να έχει στρατηγικό αντίκτυπο στις καταστάσεις στην πρώτη γραμμή και σίγουρα θα επηρεάσει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο ουκρανικός στρατός τα συγκρίνει με τακτικά πυρηνικά όπλα.
Παρά την καταστροφική δύναμη του FAB-3000, επιτρέπονται από στρατιωτικές συμβάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης