Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράνοιας συνέχεια: Η Γερμανία μετέφερε 55 άρματα μάχης Leopard 1A5 και 18 άρματα μάχης Leopard 2A6 στην Ουκρανία

Παράνοιας συνέχεια: Η Γερμανία μετέφερε 55 άρματα μάχης Leopard 1A5 και 18 άρματα μάχης Leopard 2A6 στην Ουκρανία
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο γραμματέας του γερμανικού υπουργείου Άμυνας Möller, 55 κύρια άρματα μάχης της κλάσης Leopard 1A5 και 18 άρματα μάχης της κλάσης Leopard 2A6 μεταφέρθηκαν στο Κίεβο
Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Ουκρανία έλαβε σημαντική στρατιωτική βοήθεια από τη Γερμανία με τη μορφή αρμάτων μάχης Leopard.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο γραμματέας του γερμανικού υπουργείου Άμυνας Möller, 55 κύρια άρματα μάχης της κλάσης Leopard 1A5 και 18 άρματα μάχης της κλάσης Leopard 2A6 μεταφέρθηκαν στο Κίεβο.
Οι πληροφορίες αυτές δημοσιοποιήθηκαν ως απάντηση σε αίτημα ενός μέλους της Bundestag που ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότηση και τη συντήρηση των επισκευών στρατιωτικού εξοπλισμού.
Ο Möller διευκρίνισε ότι το κόστος επισκευής αυτών των δεξαμενών θα καλυφθεί πλήρως από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ουκρανίας. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι τα στοιχεία των παραδόσεων δεν μπορούν να αποκαλυφθούν πλήρως λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι πληροφορίες χαρακτηρίζονται ως απόρρητες.
Εκτός από τα γερμανικά τανκς, η Ουκρανία έλαβε επίσης στρατιωτικό εξοπλισμό από άλλους δυτικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων 31 αρμάτων Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 καταστράφηκαν στην κατεύθυνση Avdiivka από τον ρωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης