Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πολύ ηλικιωμένοι, άρρωστοι, δεν θέλουν να πολεμήσουν» οι στρατεύσιμοι της Ουκρανίας - Οι 500.000... όνειρο θερινής νυκτός

«Πολύ ηλικιωμένοι, άρρωστοι, δεν θέλουν να πολεμήσουν» οι στρατεύσιμοι της Ουκρανίας - Οι 500.000... όνειρο θερινής νυκτός
Οι Financial Times, με τη σειρά τους, ανέφεραν ότι τα σχέδια της Ουκρανίας να κινητοποιήσει μισό εκατομμύριο επιπλέον στρατεύματα μέσω ενός αμφιλεγόμενου νέου νόμου έχει ελάχιστες ελπίδες να ευοδώσει εάν δεν φτάσει νέα δυτική βοήθεια
Αρκετοί Ουκρανοί στρατεύσιμοι που στρατολογούνται από το «δυσλειτουργικό» και «δυσκίνητο» σύστημα επιστράτευσης της χώρας είναι «ηλικιωμένοι, με κακή υγεία και χωρίς κίνητρα για να πολεμήσουν», ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι αξιωματικούς της ταξιαρχίας.
Η Alina Mykhailova, αξιωματικός του τάγματος Da Vinci Wolves του ουκρανικού στρατού, είπε στην εφημερίδα ότι από τους 200 στρατεύσιμους που είχαν δεχθεί, μόνο 25 έδειξαν επιθυμία να πολεμήσουν.
Σύμφωνα με την ίδια, στόχος είναι «η στρατολόγηση εθελοντών γρηγορότερα».
"Είναι σαν μια αγορά. Πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε ανθρώπους με μεθόδους μάρκετινγκ", είπε ένας άλλος Ουκρανός αξιωματικός, ο Μίροσλαβ Χάι, αναφερόμενος σε εκστρατείες στρατολόγησης δημοσίων σχέσεων που στοχεύουν να δελεάσουν περισσότερους ανθρώπους να ενταχθούν στον στρατό.
Οι δηλώσεις έρχονται μετά την δημοσίευση της Washington Post ότι η έλλειψη οποιασδήποτε ξεκάθαρης στρατηγικής κινητοποίησης του καθεστώτος του Κιέβου με στόχο να καλύψει τα ανοίγματα στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεών του τροφοδοτεί «έντονους διχασμούς στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας και ευρύτερα στην ουκρανική κοινωνία».
Οι Financial Times, με τη σειρά τους, ανέφεραν ότι τα σχέδια της Ουκρανίας να κινητοποιήσει μισό εκατομμύριο επιπλέον στρατεύματα μέσω ενός αμφιλεγόμενου νέου νόμου έχει ελάχιστες ελπίδες να ευοδώσει εάν δεν φτάσει νέα δυτική βοήθεια.
Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας στα μέσα Απριλίου, αναμένεται να μειώσει το όριο ηλικίας στα 25 έτη, να δεσμεύσει τους νεοσύλλεκτους σε τρία χρόνια υπηρεσίας και να αναγκάσει τους επιλέξιμους άνδρες να εγγραφούν μέσω ψηφιακής πύλης, μεταξύ άλλων μέτρων.
Λίγο μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε στρατιωτικό νόμο και γενικό σχέδιο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό νόμο, οι άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα και οι άνδρες ηλικίας 27 ετών και άνω μπορούν να στρατευτούν, με ορισμένες εξαιρέσεις.
Σε ένδειξη ότι τα προβλήματα των στρατιωτών δεν δείχνουν σημάδια επίλυσης, οι καρτέλες στρατολόγησης μοιράζονται όχι μόνο σε γραφεία πρόσληψης, αλλά και στους δρόμους, σε βενζινάδικα ή σε καφετέριες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης