Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Γάλλος ΥΠΕΞ αποκαλεί τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ρωσίας «νόμιμη άμυνα» της Ουκρανίας

O Γάλλος ΥΠΕΞ αποκαλεί τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ρωσίας «νόμιμη άμυνα» της Ουκρανίας
Η Ουκρανία ενεργεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejournet, τοποθετούμενος σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, υποστήριξε ότι η Ουκρανία ενεργούσε στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας βομβαρδίζοντας ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
«Θα είμαι πολύ άμεσος και ξεκάθαρος στο θέμα των ουκρανικών επιθέσεων στα ρωσικά διυλιστήρια, το θέμα παραμένει ουσιαστικά χωρίς σχόλια από την πλευρά μας: Η Ουκρανία ενεργεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας
Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε πολλά ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου τον Μάρτιο.
Μεταξύ αυτών είναι επιχειρήσεις στις περιοχές Νίζνι Νόβγκοροντ, Σαμάρα και Ριαζάν, καθώς και στην Επικράτεια του Κρασνοντάρ.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε τρομοκρατική χώρα.
Συγκεκριμένα, στις 6 Φεβρουαρίου, η επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Valentina Matvienko, δήλωσε ότι αυτό το «τρομοκρατικό κράτος δεν υπολογίζει τίποτα» ενόσω τα drones των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούσαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων του συγκροτήματος καυσίμων και ενέργειας.
Με τη σειρά της, η βρετανική εφημερίδα Financial Times αποκάλυψε, επικαλούμενη ενημερωμένες διπλωματικές πηγές, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, προειδοποιώντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου.
Ενώ από την πλευρά του, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ενέργειας και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενθαρρύνουν τα ουκρανικά πλήγματα στη Ρωσία.
Ακόμα και ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelsnky παραδέχτηκε ότι η Ουάσιγκτον είναι δυσαρεστημένη με τέτοιες ενέργειες του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης