Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κραυγή αγωνίας στην Ουκρανία - «Προετοιμάστε το Kharkiv για πολιορκία» - Μια ανάσα από την κατάληψή του η Ρωσία

Κραυγή αγωνίας στην Ουκρανία - «Προετοιμάστε το Kharkiv για πολιορκία» - Μια ανάσα από την κατάληψή του η Ρωσία
Οι Ουκρανοί κινδυνεύουν να επαναλάβουν στο Kharkiv τα ίδια λάθη που έγιναν κατά την άμυνα του Bakhmut όπου οι μηχανικές οχυρώσεις δεν ήταν έτοιμες
Τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να προετοιμάσουν το Kharkiv για άμυνα, προκειμένου να αποτρέψουν την κατάληψη της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις, ακολουθώντας το παράδειγμα του Bakhmut πέρυσι, εκτιμάει ο απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Sergei Krivonos.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι στο ίδιο το Kharkiv υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός σπιτιών και γενικά κτιρίων διαφορετικής σημασίας. Και η προετοιμασία της πόλης για άμυνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα», τόνισε ο Στρατηγός εν αποστρατεία στο κανάλι First Western στο YouTube.
Σύμφωνα με τον Krivonos, η ουκρανική διοίκηση κινδυνεύει να επαναλάβει στο Kharkiv τα ίδια λάθη που έγιναν κατά την άμυνα του Bakhmut, όπου οι μηχανικές οχυρώσεις δεν ήταν έτοιμες.
Στις 29 Μαρτίου, ο γενικός διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονταν σε άμυνα, ιδίως ενισχύοντας τις θέσεις τους στην ευρύτερη περιοχή.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Kharkov, Oleg Sinegubov, ενημέρωσε για την έναρξη της κατασκευής της δεύτερης γραμμής άμυνας στην περιοχή Kharkov στα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να κατασκευαστούν εκατοντάδες οχυρά από κοινού με χαρακώματα μήκους πολλών χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης