Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Medvedev: Οι ηγέτες της Ουκρανίας θα εξαϋλωθούν εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή στην τρομοκρατική επίθεση του Crocus

Προειδοποίηση Medvedev: Οι ηγέτες της Ουκρανίας θα εξαϋλωθούν εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή στην τρομοκρατική επίθεση του Crocus
«Απλώς πετσοκόψτε τα γουρούνια του Bandera, όπως έκανε γενναία η KGB της ΕΣΣΔ» προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Η ουκρανική ηγεσία θα αντιμετωπίσει τη μοίρα του Stepan Bandera εάν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή τους στην τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus, προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev από τον λογαριασμό του στο Telegram.
Πάντως, ο πρώην ηγέτης της Ρωσίας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ακόμη και «με επαρκή στοιχεία ότι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση υπήρχαν αποβράσματα» εκπρόσωποι του «Azov», ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov ή ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, δεν θα δικαστούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ή σε άλλες παρόμοιες διεθνείς αρχές.
«Δεν είναι ρεαλιστικό να προωθηθεί μια τέτοια απόφαση στον ΟΗΕ λόγω της ρωσοφοβικής συναίνεσης και του αγγλοσαξονικού veto στο Συμβούλιο Ασφαλείας», σημείωσε ο Medvedev.
«Τι να κάνω? Απλώς πετσοκόψτε τα γουρούνια του Bandera, όπως έκανε γενναία η KGB της ΕΣΣΔ μετά τον πόλεμο. Και εξάλειψε τους ηγέτες όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία. Όπως ο Konovalets και ο Bandera. Στο Κίεβο ή σε άλλο κατάλληλο μέρος», τόνισε με νόημα ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ποιός ήταν ο Bandera και πως εξουδετερώθηκε από τους Σοβιετικούς

Ο Stepan Bandera υπήρξε μέλος της Ουκρανικής στρατιωτικής οργάνωσης από το έτος 1927 και της Οργάνωσης ουκρανών εθνικιστών (ОУН) από το έτος 1929, περιφερειακός καθοδηγητής του ОУН στις Δυτικο-ουκρανικές επαρχίες (από το 1933).

0001B1HM5A1979NL-C116-F4-1.jpg

Υπήρξε οργανωτής μιας σειράς τρομοκρατικών ενεργειών.
Το 1934 συνελήφθη από τις πολωνικές αρχές και καταδικάστηκε στο δικαστήριο σε θανατική ποινή, που αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Τα έτη 1936−1939 παρέμεινε έγκλειστος στις Πολωνικές φυλακές , ενώ πέτυχε την απελευθέρωσή του τον Σεπτέμβριο του 1939 χάρη στην επίθεση της Γερμανίας ενάντια στην Πολωνία.
Για αρκετό χρόνο ευρίσκονταν "στην παρανομία" στο σοβιετικό έδαφος, κατόπιν αυτού έφυγε στη Δύση.
Από τον Φεβρουάριο του έτους 1940 — μετά τη διαίρεση του ОУН — έγινε αρχηγός της φράξιας ОУН (μπαντερικής κατεύθυνσης).
Το έτος 1941 έγινε επικεφαλής του συσταθέντος ένα χρόνο νωρίτερα Επαναστατικού Δικτύου ОУН.
Μετά την επίθεση της Γερμανίας στην ΕΣΣΔ συνελήφθη μαζί με άλλους αρχηγούς ουκρανικής εθνικιστικής κατεύθυνσης από τις αρχές κατοχής των Γερμανών για απόπειρα ανακήρυξης ανεξάρτητης Ουκρανικής κυβέρνησης και τέθηκε υπό περιορισμό, αλλά αργότερα (μετά τον Ιανουάριο του 1942) στάλθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν, απ'όπου απελευθερώθηκε από τους χιτλερικούς το Σεπτέμβριο του 1944.
Το 1947 έγινε αρχηγός του Δικτύου ОУН.
Το 1959 ο Bandera δολοφονήθηκε από τον πράκτορα της КГБ Bogdan Stasiinsky, που διέφυγε μαζί με τη γυναίκα του το 1961 στη Δυτική Γερμανία και διέμεινε στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης