Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράλυση για την Ουκρανία - H Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση «όλων των εποχών» στον ενεργειακό σύστημα της χώρας

Παράλυση για την Ουκρανία - H Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση «όλων των εποχών» στον ενεργειακό σύστημα της χώρας
«Το 80% της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας DTEK έχει χαθεί» - Πέντε από τους έξι θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές
Οι ρωσικές επιθέσεις σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της Ουκρανίας οδήγησαν στην απώλεια του 80% της παραγωγικής ικανότητας, δήλωσε η τοπική ενεργειακή εταιρεία DTEK.
«Το 80% της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας έχει χαθεί. Πέντε από τους έξι θερμοηλεκτρικούς σταθμούς μας έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», αναφέρει δημοσίευμα της στον επίσημο εταιρικό λογαριασμό του Telegram.
Η εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τις συνέπειες των τελευταίων επιθέσεων σε έναν από τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς.
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ εικάζεται ότι ο θερμοηλεκτρικός σταθμός χτυπήθηκε από τις 22 έως τις 29 Μαρτίου.
Ειδικότερα, στις 22 Μαρτίου, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια μαζική επίθεση με πυραύλους και drone σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, με ιδιαίτερη στόχευση το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας.
Εκρήξεις ακούστηκαν στις περιοχές Ivano-Frankivsk, Khmelnitsky, Vinnytsia και Lviv, καθώς και στο Κίεβο, το Kharkov, το Krivoy Rog και το Sumy.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν διακοπές ρεύματος στις περιοχές της Οδησσού, του Κιρόβογκραντ, του Ντνεπροπετρόβσκ και της Πολτάβα.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της ουκρανικής κραιτκής εταιρείας ενέργειας Ukrenergo, Vladimir Kudrytsky, δήλωσε ότι το ενεργειακό σύστημα της χώρας υπέστη τη μεγαλύτερη επίθεση «όλων των εποχών».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνδυασμένες επιθέσεις έπληξαν έναν αριθμό θερμικών και υδροηλεκτρικών σταθμών.
Παράλληλα, η ουκρανική ενεργειακή εταιρεία DTEK ανέφερε την απώλεια πολλών θερμοηλεκτρικών σταθμών, ενώ ο εξοπλισμός στους σταθμούς υπέστη σοβαρές ζημιές.
Η εταιρεία Ukrhydroenergo δήλωσε ότι καταγράφηκε επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Δνείπερου και σε ένα φράγμα που βρίσκεται στην πόλη Zaporozhye, το οποίο ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Το άνω μέρος του κτιρίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
Εν προκειμένω, θα χρειαστούν χρόνια για να αποκατασταθεί ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη αρχική του κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης