Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν εκ των προτέρων τη Ρωσία για την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus

Washington Post: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν εκ των προτέρων τη Ρωσία για την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus
«Περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση σε προάστιο της Μόσχας, οι αμερικανικές αρχές είπαν σε Ρώσους αξιωματούχους ότι η δημοφιλής αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus ήταν ένας πιθανός στόχος», τόνισε η Washington Post
Περισσότερες από δύο εβδομάδες πριν από την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus στην Μόσχα, οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν τη ρωσική πλευρά ότι το Δημαρχείο του Crocus θα μπορούσε να είναι ο στόχος της επίθεσης, υποστηρίζει η Washington Post, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται.
«Περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση σε προάστιο της Μόσχας, οι αμερικανικές αρχές είπαν σε Ρώσους αξιωματούχους ότι η δημοφιλής αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus ήταν ένας πιθανός στόχος», τόνισε η Washington Post.
Ο διευθυντής του SVR δήλωσε ότι η FSB έλαβε ορισμένες, αλλά πολύ γενικές πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση στο Crocus.
Οι πληροφορίες που διαβιβάστηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ανεπαρκείς για να εντοπιστούν όσοι ετοίμαζαν αυτό το έγκλημα.
Ο επικεφαλής της FSB, Alexander Bortnikov, είπε επίσης ότι οι πληροφορίες για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στη Ρωσία, που διαβιβάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές Μαρτίου, ήταν γενικού χαρακτήρα.
Οι New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους ευρωπαϊκών και αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, υποστήριξαν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν μετέφεραν στους Ρώσους συναδέλφους τους όλες τις πληροφορίες που είχαν για την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο Crocus, φοβούμενοι να αποκαλύψουν τις πηγές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης