Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron για την επίθεση στο Crocus: Να συνεργαστούμε με τη Ρωσία για να αντιμετωπίσουμε από κοινού την τρομοκρατική απειλή

Macron για την επίθεση στο Crocus: Να συνεργαστούμε με τη Ρωσία για να αντιμετωπίσουμε από κοινού την τρομοκρατική απειλή
Ο Γάλλος πρόεδρις απέρριψε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε εμπλοκής του Παρισιού στην επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus στην περιοχή της Μόσχας
Η Γαλλία θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία με όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν την τρομοκρατική απειλή, διαμηνυέι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Emmanuel Macron, σχολιάζοντας την τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν χθες 3/4 οι Lecornu και Shoigu, οι δύο Υπουργοί Άμυνας του Παρισίου και της Μόσχας.
«Πρέπει να συνεργαστούμε με όλους όσους αντιμετωπίζουν τρομοκρατική απειλή. Όταν έχουμε δεδομένα, πρέπει να κάνουμε τεχνική ανταλλαγή πληροφοριών, αυτή είναι δική μας ευθύνη», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε εμπλοκής του Παρισιού στην επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus στην περιοχή της Μόσχας.
«Οι προτάσεις ότι η Γαλλία ή η Ουκρανία μπορεί να βρίσκονται πίσω από αυτό δεν έχουν νόημα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», υποστηρίζει ο Macron.
Ο ίδιος χαρακτήρισε παραπληροφόρηση τέτοιου είδους φημολογία.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Lecornu και Shoigu έγινε με πρωτοβουλία του Παρισιού για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Ρώσο υπουργό και να μοιραστούν πληροφορίες.
«Έδωσα εντολή στον υπουργό και τις αρμόδιες υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν τεχνική ανταλλαγή πληροφοριών με τους Ρώσους ομολόγους τους για να μεταφέρουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και επίσης επειδή είχαμε χρήσιμες πληροφορίες, τις οποίες δεν θα αποκαλύψω εδώ, για το ποιος ήταν πίσω από την οργάνωση αυτής της τρμοκρατικής ενέργειας» γνωστοποίησε στη συνέχεια.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu και ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Sebastien Lecornu είχαν την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία από τον Οκτώβριο του 2022.
Οι επικεφαλής των υπουργείων συζήτησαν την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας και τις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία.
Ο Shoigu εξέφρασε στον Γάλλο Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων την ελπίδα ότι «οι γαλλικές ειδικές υπηρεσίες δεν βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ότι ο Lecornu «προσπάθησε επίμονα να τον πείσει ότι η Ουκρανία και οι δυτικές χώρες δεν συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση», μεταθέτοντας την ευθύνη στο Ισλαμικό Κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης