Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Δύσης αλλά υπάρχει μία νέα πραγματικότητα πλέον στην Ουκρανία

Lavrov: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Δύσης αλλά υπάρχει μία νέα πραγματικότητα πλέον στην Ουκρανία
Σύμφωνα με τον Lavrov, η Ρωσία περιμένει τη Δύση να κάνει το πρώτο βήμα για την επίλυση της σύγκρουσηςκαι θεωρεί παράλογες τις δηλώσεις ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της Ουκρανίας
Η Ρωσία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να διαπραγματευτεί μια δίκαιη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης με τους διαχειριστές του καθεστώτος του Κιέβου με βάση την υπάρχουσα πραγματικότητα και την ισορροπία συμφερόντων, αλλά η μόνη διέξοδος από το αδιέξοδο είναι εάν η Δύση εγκαταλείψει την ανεδαφική φόρμουλα Zelensky.
Αυτά δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε συνάντηση με ξένους πρεσβευτές για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Lavrov, η Ρωσία περιμένει τη Δύση να κάνει το πρώτο βήμα για την επίλυση της σύγκρουσης, θεωρεί παράλογες τις δηλώσεις ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της Ουκρανίας και είναι επιφυλακτική για την τρομοκρατική φύση του καθεστώτος του Κιέβου.
Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο για την Ουκρανία και εγγυήσεις για την ασφάλειά της, αλλά μόνο με ίσους όρους, λαμβάνοντας υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα.
«Μια ειλικρινής συνομιλία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι δυνατή βασισμένη σε νέες πραγματικότητες, με βάση τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας.
Είμαστε, φυσικά, έτοιμοι να διασφαλίσουμε οποιεσδήποτε συμφωνίες που λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα ασφάλειας άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.
Οι καταστάσεις στο πεδίο της μάχης καθορίζουν νέες πραγματικότητες», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, λέγοντας πως η μπάλα είναι στο γήπεδο της Δύσης αλλά στην Ουκρανία έχει διαμορφωθεί πλέον μία νέα πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης