Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αναδιάρθρωση στον στρατό – Εξετάζεται επανεισαγωγή της υποχρεωτικής θητείας

Γερμανία: Αναδιάρθρωση στον στρατό – Εξετάζεται επανεισαγωγή της υποχρεωτικής θητείας
Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις δυσκολεύονται στην προσέλκυση νεοσύλλεκτων
Σχετικά Άρθρα
Σχέδιο αναδιοργάνωσης του στρατού της Γερμανίας ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Boris Pistorius, κάνοντας λόγο για μία μεταρρύθμιση «ορόσημο».
«Στόχος μας είναι να αναδιαρθρώσουμε την Μπούντεσβερ με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη σε περίπτωση άμυνας, σε περίπτωση πολέμου». «Κανείς δεν πρέπει να έχει την ιδέα να επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ -αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε», δήλωσε, μιλώντας στο Βερολίνο με αφορμή την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ.
Η οργάνωση του στρατού για στηριχθεί σε τέσσερις κλάδουςκαθώς στο σχήμα πεζικού-ναυτικού-αεροπορίας, θα προστεθεί ο νέος κλάδος κυβερνοχώρου και πληροφοριών -θα είναι υπεύθυνος για την αντιμετώπιση υβριδικών απειλών.
Ο στόχος είναι να γίνει πιο αποτελεσματικός ο γερμανικός στρατός. Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο μιας τεράστιας αλλαγής στη στάση της Γερμανίας απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις της, αντανακλώντας αυτό που ο Καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε ότι ήταν ένα σημείο καμπής στην πολιτική ασφαλείας μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.
«Δεδομένου ότι η Ρωσία έθεσε υπό αμφισβήτηση το καθεστώς ειρήνης στην Ευρώπη, έχει προκύψει μια ειδική κατάσταση απειλής για τη Γερμανία και τους συμμάχους της», ανέφερε η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.
Ο Boris Pistorius ανέφερε οι αλλαγές θα εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες, ενώ πρόσθεσε πως επανεξετάζεται η επανεισαγωγή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις δυσκολεύονται στην προσέλκυση νεοσύλλεκτων, ενώ διαθέτουν 181.000 στρατιώτες, με στόχο να φτάσουν 203.000 μέχρι το 2031.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης