Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα La Repubblica: Η Ουκρανία θα πρέπει να δώσει εδάφη στη Ρωσία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ - Συμφωνεί ο Trump

Βόμβα La Repubblica: Η Ουκρανία θα πρέπει να δώσει εδάφη στη Ρωσία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ - Συμφωνεί ο Trump
Oι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ συζητούν την εκδοχή η Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας και την ένταξη του Κιέβου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία
Σχετικά Άρθρα
Μία πραγματική βόμβα ρίχνει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Αποκαλύπτει ότι οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ συζητούν την εκδοχή η Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας και την ένταξη του Κιέβου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα τέτοιο σενάριο δεν εκφράζεται κατά τις επίσημες συζητήσεις, αλλά τίθεται άτυπα και γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό, ειδικά πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Οι ειδικοί τη βλέπουν ως την πλέον αποδεκτή λύση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί απόφαση σε πολιτικό επίπεδο, αλλά συζητείται ολοένα και πιο σοβαρά σε σχέση με την πιθανή ήττα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Κύκλοι της αμερικανικής κυβέρνησης βλέπουν επίσης την πρόταση αυτή ως μια συγκεκριμένη κάρτα «ειρηνοποιού» στα χέρια του Donald Trump σε περίπτωση που κερδίσει, ανέφερε η εφημερίδα.
Σύμφωνα με την πρόταση, η Δύση θα αναγνωρίσει ως ρωσικά εδάφη την Κριμαία και τις περιοχές που προσαρτήθηκαν από το 2022 μέχρι σήμερα και στη συνέχεια να δεχθεί στο ΝΑΤΟ ό, τι έχει απομείνει από την Ουκρανία.

Κατά το πρότυπο της Γερμανίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Αυτή η επιλογή, υπογραμμίζει η εφημερίδα, μοιάζει με αυτό που συνέβη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τη διαίρεση της Γερμανίας σε Ανατολική, που ελεγχόταν από την ΕΣΣΔ, και Δυτική, η οποία βρισκόταν υπό τη διοίκηση της Δύσης.
Η La Repubblica ανέφερε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα επιτάχυνε την παροχή βοήθειας στο Κίεβο, το οποίο αυτή τη στιγμή μπλοκάρεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ειδικά δεδομένης της πολύ ρεαλιστικής προοπτικής επιστροφής του Trump στον Λευκό Οίκο.
Στην πραγματικότητα, η άμβλυνση της θέσης σχετικά με την επιτάχυνση της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ υπαγορεύεται από αυτές ακριβώς τις σκέψεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο παράγοντας των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ γίνεται ένα είδος «φρένου» στη λήψη αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η La Repubblica επεσήμανε ότι η προοπτική των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση Biden τους υπόλοιπους μήνες δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ελκυστική για τη Μόσχα.
Σε αυτή την κατάσταση, καθώς και λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, θα ήταν καλύτερο να περιμένει τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.
Τον Φεβρουάριο 2024, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ εκλέξει ο αμερικανικός λαός, αλλά ο Biden είναι προτιμότερος γιατί «είναι πιο έμπειρος και προβλέψιμος».
Ο Trump χαρακτήρισε τα λεγόμενα Putin φιλοφρόνηση στον εαυτό του, εξηγώντας ότι υπό μια αδύναμη κυβέρνηση Biden, η Ρωσία θα «έπαιρνε την Ουκρανία».

kiev_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης