Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η κρίσιμη στρατηγικά πόλη Chasiv Yar θα πέσει γρήγορα, η Ουκρανική άμυνα θα καταρρεύσει

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η κρίσιμη στρατηγικά πόλη Chasiv Yar θα πέσει γρήγορα, η Ουκρανική άμυνα θα καταρρεύσει
"Η κατάληψη της πόλης μπορεί να είναι δύσκολη και παρατεταμένη όταν οι Ρώσοι μπουν στην πόλη, αλλά νομίζω ότι η κατάρρευση, όταν ξεκινήσει, θα συμβεί γρήγορα", τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να διαπεράσουν τις άμυνες της πόλης Chasiv Yar και να εισέλθουν στην πόλη, προειδοποίησε ο Βρετανός ειδικός ,Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Τα γεγονότα συμβαίνουν τώρα με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε τις τελευταίες δύο ημέρες λάβαμε αναφορές ότι τα ρωσικά στρατεύματα έφτασαν στις πύλες του Chasiv Yar ή Chasov Yar.
Η κατάληψη της πόλης μπορεί να είναι δύσκολη και παρατεταμένη όταν οι Ρώσοι μπουν στην πόλη, αλλά νομίζω ότι η κατάρρευση, όταν ξεκινήσει, θα συμβεί γρήγορα», τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, θα είναι δύσκολο για τους Ουκρανούς να μεταφέρουν στρατεύματα σε αυτό το τμήμα του μετώπου λόγω του ποταμού.
Εξήγησε ότι σε αυτή την περίπτωση οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθούν σε ανοιχτούς χώρους και θα γίνουν πολύ ευάλωτες σε επιθέσεις από ρωσικά drones, συστήματα πυροβολικού ακόμη και αεροσκάφη.
«Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι Ρώσοι έφτασαν στις πύλες αυτής της περιφέρειας», κατέληξε ο Μερκούρης.
Την προηγούμενη μέρα, ο Yan Gagin σύμβουλος του αρχηγού της DPR Denis Pushilin, δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εισήλθαν στο προάστιο Chasov Yar.
Η πόλη βρίσκεται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, 15 χιλιόμετρα δυτικά του Bakhmut.
Όπως είπε ο Igor Kimakovsky, σύμβουλος του επικεφαλής του DPR, ο εχθρός χρησιμοποιεί την πόλη για εναλλαγή: φρέσκες μονάδες από άλλες περιοχές της Ουκρανίας μεταφέρθηκαν εκεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης