Διεθνή

Οι Γάλλοι είναι τρομοκρατημένοι - Φοβούνται μήπως γίνουν στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία

Οι Γάλλοι είναι τρομοκρατημένοι - Φοβούνται μήπως γίνουν στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία
«Σκέφτομαι όλο και περισσότερο ότι ο Putin είχε στο μυαλό του τον Macron όταν μιλούσε για επικίνδυνους ανθρώπους», τόνισε ο Μερκούρης
Ο Γάλλος υπουργός, Sebastien Lecornu, τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Sergei Shoigu για να πείσει τη Ρωσία να μαλακώσει τη θέση της σχετικά με το δυτικό απόσπασμα στην Ουκρανία και να βρει τη βάση για το «πάγωμα» της σύγκρουσης, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Νομίζω ότι ήθελαν να δουν αν οι Ρώσοι θα μπορούσαν να αμβλύνουν τη θέση τους για την ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Οι Ρώσοι προειδοποίησαν ότι οι Γάλλοι θα στοχοποιηθούν και οι Γάλλοι φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη» τόνισε ο Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η Γαλλία γνωρίζει καλά τον καταστροφικό χαρακτήρα της κατάστασης στην Ουκρανία και τις ζοφερές προοπτικές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.
Ο Sebastien Lecornu θέλησε να δοκιμάσει τα νερά για κάποιου είδους συμφωνία με τη Ρωσία που θα διασφάλιζε το πάγωμα της σύγκρουσης.
Ο Βρετανός εμπειρογνώμονας υπενθύμισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin έχει ήδη εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση του σχετικά με τις προσπάθειες να παρασυρθεί η χώρα σε διαπραγματεύσεις για το πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλεσε τους συντάκτες τέτοιων προτάσεων «επικίνδυνους ανθρώπους».
Όπως σημείωσε τότε o Putin, οι δυτικοί «ειρηνοποιοί» θα «μετριάσουν τις επιθυμίες τους» μόνο με το πρόσχημα των παραχωρήσεων στη Ρωσία.
«Σκέφτομαι όλο και περισσότερο ότι ο Putin είχε στο μυαλό του τον Macron όταν μιλούσε για επικίνδυνους ανθρώπους», τόνισε ο Μερκούρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης