Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία
"O Macron ζει με την ψευδαίσθηση ότι οποιαδήποτε επέμβαση στην Ουκρανία είναι δυνατή χωρίς την αμερικανική υποστήριξη" τόνισε ο Ritter
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, A. Blinken, ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο Macron ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποστήριζαν την ανάπτυξη ευρωπαϊκού στρατεύματος στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Scott Ritter.
«Νομίζω ότι ο Blinken ενημέρωσε τον Macron ότι θα ήταν μόνος του, δεν θα είχε προστασία βάσει του άρθρου 5, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν ότι δεν θα τον ακολουθούσαν.
Οι ΗΠΑ είπαν πάρτε τα Τσιουάουα αλλά μην περιμένετε βοήθεια», πιστεύει ο Scott Ritter.
Ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι ο Blinken πιθανότατα είχε επίσης προειδοποιήσει τον Macron για τις τρομερές συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Γαλλία μετά την παρέμβαση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter, ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να κάνει τον εαυτό του να φαίνεται πιο δυνατός από ότι πραγματικά είναι.
Το όλο σχέδιο του Macron βασίζεται στο να δημιουργήσει μια ισχυρή δύναμη από πολλές αδύναμες χώρες για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ritter, ακόμη και οι συνδυασμένες δυνάμεις της Γαλλίας, των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν καθοριστική επιρροή στο πεδίο της μάχης.
Νομίζω ότι ο Blinken αντιμετώπισε τον Macron με την πραγματικότητα και τον επέπληξε.
O Macron ζει με την ψευδαίσθηση ότι οποιαδήποτε επέμβαση στην Ουκρανία είναι δυνατή χωρίς την αμερικανική υποστήριξη» τόνισε ο Ritter.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε το Παρίσι για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Macron.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα μέρη επιβεβαίωσαν την ισχυρή υποστήριξή τους στο Κίεβο και τη σημασία της αποτροπής μιας κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Blinken δήλωσε αργότερα σε συνέντευξή του στο LCI ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αποφύγουν την άμεση ανάμειξη στη σύγκρουση στην Ουκρανία και δεν θα στείλουν ποτέ αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης