Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθετη η Ουκρανία για την επίθεση στο Crocus - Η Ρωσία εντόπισε διασυνδέσεις των δραστών με το καθεστώς του Κιέβου

Έκθετη η Ουκρανία για την επίθεση στο Crocus - Η Ρωσία εντόπισε διασυνδέσεις των δραστών με το καθεστώς του Κιέβου
Η έρευνα έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία για τις συνθήκες προετοιμασίας των τρομοκρατών για το έγκλημα, που υποδηλώνουν τη σύνδεσή τους με τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή εντόπισε σύνδεση μεταξύ των τρομοκρατών που επιτέθηκαν συναυλιακό χώρο Crocus της Μόσχας και των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass το Γραφείο Τύπου της Επιτροπής.
«Μέχρι στιγμής, στην ποινική υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί 11 άτομα που εμπλέκονται στη διάπραξη αυτού του ιδιαιτέρως αποτρόπαιου εγκλήματος. Σε όλους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και επιλέχθηκε μέτρο περιορισμού υπό τη μορφή προφυλάκισης. Η έρευνα έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία για τις συνθήκες προετοιμασίας των τρομοκρατών για το έγκλημα, που υποδηλώνουν τη σύνδεσή τους με τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες», αποκαλύπτει το εν λόγω ρεπορτάζ.
Προς το παρόν, η ερευνητική διαδικασία που περιλαμβάνει την εξέταση των θυμάτων και των αυτόπτων μαρτύρων συνεχίζεται.
Ενώ η διαδικασία αναγνώρισης των νεκρών, ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης, ακόμη βρίσκεται εν εξελίξει.
«Διεξάγονται ανακριτικές ενέργειες και δραστηριότητες εγκληματικών πληροφοριών με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων συμμετεχόντων στο έγκλημα - δραστών, συνεργών και εγκέφαλων. Η Ερευνητική Επιτροπή ανασυνθέτει την πλήρη εικόνα του τι ακριβώς συνέβη, μέχρι και τις ελάχιστες λεπτομέρειες. Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για την περαιτέρω διερεύνηση του εγκλήματος και επανέλαβε την ανάγκη για ενδελεχή εξέταση των κινήτρων και των παραγόντων που συνέβαλαν στο έγκλημα», ξεκαθαρίζει στο ανακοινωθέν της η αρμόδια ερευνητική επιτροπή των αρχών της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης