Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Farage: Για γέλια όποιος βλέπει νίκη της Ουκρανίας - Αδιέξοδο να δίνουμε όπλα αντί να διαπραγματευόμαστε με Ρωσία και Trump

Βόμβα Farage: Για γέλια όποιος βλέπει νίκη της Ουκρανίας - Αδιέξοδο να δίνουμε όπλα αντί να διαπραγματευόμαστε με Ρωσία και Trump
«Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin έχει ανοικοδομήσει πλήρως τη ρωσική οικονομία, η οποία τώρα είναι πλήρως επικεντρωμένη στις στρατιωτικές ανάγκες» εξηγεί ο ευρωσκεπτικιστής πολιτικός
Ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου UKIP και πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (από το 1999 έως το 2020) Nigel Farage θεωρεί αδύνατη τη νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Παραχωρώντας συνέντευξη σε δημοσιογράφους της Daily Telegraph ο άλλοτε ηγέτης του Brexit, μίλησε για την ανάγκη διαπραγματεύσεων με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Μπορούμε είτε να συνεχίσουμε να δίνουμε όπλα στην Ουκρανία και να παρατείνουμε το αδιέξοδο, αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin έχει ανοικοδομήσει πλήρως τη ρωσική οικονομία, η οποία τώρα είναι πλήρως επικεντρωμένη στις στρατιωτικές ανάγκες και τίποτα άλλο, είτε μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε διαπραγματεύσεις και νομίζω ότι εάν εκλεγεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο Trump θα συμφωνήσει σε τέτοιες διαπραγματεύσεις», εξήγησε ο Farage, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρώην Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.
«Σε τι να φτάσουμε τελικά, ποιος είναι ο στόχος; Αν πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια νίκη για την Ουκρανία, τότε αυτό είναι ένα θέμα για γέλια», πρόσθεσε ο ευρωσκεπτικιστής πολιτικός.
Ο Farage δήλωσε, επίσης, έτοιμος να βοηθήσει τη βρετανική κυβέρνηση να ενισχύσει τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον εάν ο Trump επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

«Διεκδικώ ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τον Trump»

«Νομίζω ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον να υπάρχει ένας μεσολαβητής μεταξύ του Trump και μιας μελλοντικής κυβέρνησης των Εργατικών. Αν μπορώ να βοηθήσω σε αυτό, θα με ενδιέφερε πολύ να το κάνω», υποστήριξε, θέτοντας έτσι εαυτόν στη διάθεση της Downing Street για μια πιθανή μεσολάβηση με την Ουάσινκγτον και ειδικότερα με τον Λευκό Οίκο του Trump.
Σύμφωνα με τον Farage, δεν έχει συζητήσει αυτό το θέμα με τον ηγέτη των Εργατικών Keir Starmer, του οποίου το κόμμα προβλέπεται να κερδίσει τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές πριν από το τέλος του έτους, αλλά μίλησε με εκπροσώπους του κύκλου του.
Απέφυγε επίσης να απαντήσει σε ερώτηση για το αν ο ίδιος ο Trump του πρότεινε τον ρόλο.
«Αν δεν είμαι εγώ, τότε θα χρειαστεί ακόμα κάποιο είδος μεσολαβητή. Όχι πρεσβευτής, αλλά κάποιος που ενεργεί λιγότερο ανοιχτά», κατέληξε ο Nigel Farage, θεωρώντας δεδομένη την ήττα των Τόρηδων στις επερχόμενες εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης