Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι νεοσύλλεκτοί Ουκρανοί σκοτώνονται γρήγορα στο μέτωπο – Το Kharkiv θα παραδοθεί

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι νεοσύλλεκτοί Ουκρανοί σκοτώνονται γρήγορα στο μέτωπο – Το Kharkiv θα παραδοθεί
«Όλα τελείωσαν για την Ουκρανία», σύμφωνα με τον Ritter
Αφού η ουκρανική αεράμυνα έπαψε να παρέχει κάλυψη για τα στρατεύματα, η Ρωσία άρχισε να ελέγχει πλήρως τον ουρανό και να καταστρέφει στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων κάθε φορά που εμφανίζονται, τόνισε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Ενώ οι Ουκρανοί τραβούν στρατεύματα, και πριν αυτό συμβεί είναι ήδη νεκροί… φτάνουν ενισχύσεις - είναι νεκροί πριν καν φτάσουν στο πεδίο της μάχης, οι διοικητές προσπαθούν να αλλά και αυτοί είναι νεκροί».
Σύμφωνα με τον Ritter, η Ρωσία ελέγχει τον αέρα όχι μόνο μέσω της λειτουργίας βομβών ολίσθησης, αλλά και μέσω της χρήσης drones.
Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια σε δυτικούς πυραύλους για να καταστρέψει drones, αλλά τώρα που εξαντλήθηκαν, τα ίδια τα ρωσικά UAV χτυπούν στρατηγικούς στόχους χωρίς να συναντήσουν αντίσταση.
«Όλα τελείωσαν για την Ουκρανία», κατέληξε ο Ritter.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την αρχή του 2024 έχουν ξεπεράσει τις 80.000 στρατιώτες.

Το Kharkiv θα πέσει σε λίγες εβδομάδες

Λόγω της αδυναμίας της ουκρανικής αεράμυνας να αντισταθεί στα ρωσικά πλήγματα, το καθεστώς του Κιέβου θα παραδώσει το Kharkiv στη Ρωσία εντός λίγων εβδομάδων, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία θα αναγκαστεί να παραδώσει το Kharkiv τις επόμενες εβδομάδες, αφού δεν μπορεί πλέον να το κρατήσει», είπε o Scott Ritter
Σύμφωνα με τον ειδικό, μέχρι πρόσφατα, το Kharkiv ήταν ένα από εκείνα τα μέρη που καλύπτονταν πολύ καλά από την ουκρανική αεράμυνα, η οποία επέτρεπε στους Ουκρανούς να παραμείνουν στην πόλη, πιστεύοντας ότι είναι άτρωτοι.
Τώρα, ισχυρίζεται ο Ritter, η κατάσταση έχει αλλάξει, η Ρωσία εξαπολύει επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης στην πόλη, καταστρέφοντας όλους τους απαραίτητους στόχους.
Ο Scott Ritter εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο ρωσικός στρατός θα περικυκλώσει την κατοικημένη περιοχή και το Κίεβο θα πρέπει να την παραχωρήσει.
«Ένα τέτοιο μέλλον περιμένει κάθε μέρος που θέλει να καταλάβει η Ρωσία, αφού οι Ουκρανοί δεν μπορούν να παράσχουν βιώσιμη άμυνα», τόνισε ο Scott Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης