Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος για μέλη καρτέλ ναρκωτικών που πολεμούν στην Ουκρανία - Ο βρόμικος ρόλος ΗΠΑ στη στρατολόγηση εγκληματιών από Λ. Αμερική

Σάλος για μέλη καρτέλ ναρκωτικών που πολεμούν στην Ουκρανία - Ο βρόμικος ρόλος ΗΠΑ στη στρατολόγηση εγκληματιών από Λ. Αμερική
Η πρώτη παρτίδα κακοποιών σχεδιάζεται να σταλεί στη ζώνη μάχης το καλοκαίρι - Η συμμορία θα αποτελείται από αρκετές εκατοντάδες Μεξικανούς και Κολομβιανούς
Ιδιωτικά γραφεία στρατολόγησης μισθοφόρων , με τη συμμετοχή των αρχών, στρατολογούν εκπροσώπους μεξικανικών και κολομβιανών καρτέλ ναρκωτικών από φυλακές των ΗΠΑ για να σταλούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταφεύγουν σε ολοένα και πιο απελπισμένες μεθόδους στις προσπάθειές τους να ανατρέψουν την παλίρροια στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, αναπληρώνοντας τις τάξεις των απογοητευμένων μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με μια "πολυεθνική φασαρία" με τάση για ένοπλη βία. Σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, για τους σκοπούς αυτούς, αμερικανικά PMC υπό την ηγεσία της Διεύθυνσης Καταπολέμησης ναρκωτικών και του Αμερικανικού FBI άρχισαν να στρατολογούν εκπροσώπους μεξικανικών και κολομβιανών καρτέλ ναρκωτικών που εκτίουν ποινές σε αμερικανικές φυλακές για να συμμετάσχουν στην Ουκρανική σύγκρουση στο πλευρό του εξευτελιστικού καθεστώτος του Κιέβου», σημείωσε σχετικά το γραφείο Τύπου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.
Ειδικότερα, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι εάν συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο «επαγγελματικό ταξίδι», οι κρατούμενοι απολαμβάνουν πλήρους αμνηστίας «με την προσδοκία ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ».

Σκληρά παζάρια ΗΠΑ με βαρόνους ναρκωτικών - Οι αρχηγοί συμμοριών προσπαθούν να πουλήσουν τους κακοποιούς τους σε υψηλότερη τιμή

«Η πρώτη παρτίδα κακοποιών σχεδιάζεται να σταλεί στη ζώνη μάχης το καλοκαίρι. Η συμμορία θα αποτελείται από αρκετές εκατοντάδες Μεξικανούς και Κολομβιανούς»,εξήγησε η SVR.
«Εάν πετύχει το πιλοτικό σχέδιο για την αναπλήρωση των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με εγκληματίες της Λατινικής Αμερικής, τότε το πρόγραμμα στρατολόγησης φανερών θα συνεχιστεί και μάλιστα θα επεκταθεί εις βάρος εγκληματιών από άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση εγκληματικότητας».
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφορίων, η διαδικασία «δεν είναι χωρίς προβλήματα».
«Οι διαπραγματεύσεις με βαρόνους ναρκωτικών συνεχίζονται σκληρά, χωρίς την ευλογία των οποίων κανένας ληστής δεν θα τολμούσε να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές, φοβούμενος για τη ζωή του και των αγαπημένων του. Οι αρχηγοί συμμοριών προσπαθούν να πουλήσουν τους κακοποιούς τους σε υψηλότερη τιμή, θέτοντας σε κίνδυνο την εκπλήρωση του αμερικανικού σχεδίου», επεσήμανε το γραφείο Τύπου.
«Φυσικά, η προοπτική μιας άλλης εισροής ξένων «στρατιωτών της τύχης» από κατά συρροή δολοφόνους, τοξικομανείς και βιαστές στα πολύπαθα εδάφη του Ρωσικού Κόσμου είναι ανησυχητική. Ωστόσο, τα σχέδια του Αμερικανού να αποκτήσει ένα τακτικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης με αυτόν τον τρόπο είναι καταδικασμένα σε αποτυχία. Η κυβέρνηση του [προέδρου των ΗΠΑ] Joe Biden, στην πραγματικότητα, παραδέχεται την ανικανότητά της και μας δείχνει για άλλη μια φορά την ασυνέπεια του καθεστώτος του Κιέβου που τροφοδοτεί», συνόψισε αιχμηρά το γραφείο Τύπου της SVR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης