Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρά πυρά από ΜΜΕ του Ισραήλ στον Netanyahu: Δεν υπάρχει στρατηγικό λάθος που δεν έχει κάνει - Ο χρόνος είναι με το μέρος της Hamas

Σφοδρά πυρά από ΜΜΕ του Ισραήλ στον Netanyahu: Δεν υπάρχει στρατηγικό λάθος που δεν έχει κάνει - Ο χρόνος είναι με το μέρος της Hamas
Ο ισραηλινός Τύπος αναφέρει ότι ο Netanyahu «έχει αυτιά και δεν ακούει, έχει μάτια και αρνείται να δει, έχει μυαλό και αρνείται να καταλάβει»
Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth επιβεβαίωσε ότι το τίμημα που καλείται να πληρώσει το Ισραήλ για εκεχειρία στη Γάζα είναι τσουχτερό και πολύ βαρύ και ότι «η συμφωνία με τη Hamas μπορεί να οδηγήσει σε τρομακτικά αποτελέσματα», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι το υπουργικό συμβούλιο του εβραϊκού κράτους «πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία σήμερα, ακόμη και στη βάση των όρων που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες 24 ώρες».
Η εφημερίδα δικαιολόγησε αυτό αναφέροντας ότι το «Ισραήλ» είχε ήδη πληρώσει δυσβάσταχτο τίμημα, προσθέτοντας ότι «1.200 σκοτώθηκαν σε μια μέρα. Άλλοι 300 στρατιώτες έπεσαν στις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας», διαμηνύοντας πως «είμαστε σε μια φάση όπου δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πετύχουμε μια συνολική νίκη».
Σύμφωνα με τον πολιτικό σχολιαστή της εφημερίδας, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί νίκη, τονίζοντας ότι «επιπλέον εβδομάδες ή μήνες μάχης δεν θα αλλάξουν ριζικά την κατάσταση» και ότι η απελευθέρωση των Ισραηλινών αιχμαλώτων που εγκατέλειψε το «Ισραήλ» ήταν η μόνη εξέλιξη που θα μπορούσε να φέρει κάποια παρηγοριά στις οικογένειες των εποίκων της ισραηλινής κατοχής.
Η εφημερίδα θεωρεί ότι «δεν υπήρχε λόγος να πανηγυρίσουμε, γιατί αυτό είναι μόνο η αρχή», υποδεικνύοντας ότι εάν εφαρμοστεί η συμφωνία, ορισμένοι αιχμάλωτοι ενδέχεται να επιστρέψουν στο «Ισραήλ» ενώ άλλοι θα παραμείνουν στη Λωρίδα.
Πιο σημαντικό, υποστηρίζει ο αρθρογράφος, ότι από τη στιγμή που αυτή η συμφωνία επιτευχθεί, μια συνακόλουθη μεταγενέστερη συμφωνία θα γινόταν αναπόφευκτη και θα προκαλούσε ένα βαρύτερο πλήγμα στην ισραηλινή κυβέρνηση.

«O Netanyahu έχει αυτιά και δεν ακούει, έχει μάτια και αρνείται να δει, έχει μυαλό και αρνείται να καταλάβει» - «Ο χρόνος είναι με το μέρος της Hamas»

Η εφημερίδα καταγράφει την εκτεταμένη δυσκολία στην κατανόηση των αποφάσεων του πρωθυπουργού του Ισραήλ Netanyahu, υποστηρίζοντας ότι αντί να ενισχύσει το Ισραήλ, το αποδυνάμωσε σημαντικά.
Ανέλυσε δε τις ενέργειες του Netanyahu -οι οποίες θα μπορούσαν να ήταν προληπτικές και να είχαν ως αποτέλεσμα μικρές νίκες- ως αντιδραστικές απαντήσεις που έγιναν υπό πίεση.
Η εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι «δεν υπήρξε κανένα στρατηγικό λάθος που να μην έχει διαπράξει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός», εξηγώντας ότι «αυτό είναι ακόμη πιο εξοργιστικό γιατί πρέπει να είναι κανείς εντελώς τυφλός για να μην καταλάβει ότι η διεθνής κοινή γνώμη δεν θα έμενε αδιάφορη σε σκηνές καταστροφής και καταστροφής στη Λωρίδα της Γάζας».
Η Yedioth Ahronoth παρατήρησε ότι η αποτυχία του Ισραήλ να αποδώσει την ευθύνη για την καταστροφή της Λωρίδας στη Hamas οδήγησε την παγκόσμια κοινή γνώμη να κατηγορεί κατά κύριο λόγο το Ισραήλ και όχι την Παλαιστινιακή αντίσταση.
Κατά συνέπεια, αυτή η αποτυχία αναγνώρισης του αντίκτυπου στη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ παρομοιάζεται με τύφλωση.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Netanyahu «έχει αυτιά και δεν ακούει, έχει μάτια και αρνείται να δει, έχει μυαλό και αρνείται να καταλάβει», επισημαίνοντας την αντιστροφή του ρόλου του ισχυρού.
Ως εκ τούτου, σήμερα, μόνο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «είναι αυτός που νοιώθει την πίεση».
Οι εκτιμήσεις της Yedioth Ahronoth δείχνουν η αποδοχής της συμφωνίας εκ μέρους της Hamas, θα ήταν έκπληξη.
Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό συμβαίνει καθώς η Hamas φαίνεται να επιτυγχάνει τους στόχους της χωρίς επίσημη συμφωνία.
Το Ισραήλ αντιμετωπίζει διεθνή απομόνωση, οι διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης συνεχίζονται, η ισραηλινή στρατιωτική παρουσία στη Γάζα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό συμβολικούς σκοπούς και οι μαχητές της Hamas επιστρέφουν στις εκκενωθείσες περιοχές.
Η εφημερίδα κατέληξε ομολογώντας πως «ο χρόνος είναι με το μέρος της Hamas. Γιατί λοιπόν η παλαιστινιακή οργάνωση να βιαστεί;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης