Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στην UEFA από προειδοποίηση του ISIS - «Σκοτώστε τους όλους» - Δρακόντεια μέτρα στη Γαλλία εν όψει του ματς PSG-Barcelona

Τρόμος στην UEFA από προειδοποίηση του ISIS - «Σκοτώστε τους όλους» - Δρακόντεια μέτρα στη Γαλλία εν όψει του ματς PSG-Barcelona
Mέσο που συνδέεται με το ISIS δημοσίευσε μια απειλητική εικόνα με τα ονόματα των τεσσάρων γηπέδων των προημιτελικών, η οποία περιελάμβανε τη λεζάντα «Σκοτώστε τους όλους»
Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη 9/4 ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν «σημαντικά» στο Παρίσι -εν όψει κρίσιμου αγώνα ποδοσφαίρου Champions League- μετά απειλητική προειδοποίηση του ISIS.
Η τρομοκρατική οργάνωση φέρεται να απείλησει ότι θα στοχεύσει τους προημιτελικούς αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου.
Επισημαίνεται ότι στο πιο σημαντικό ματς της 8άδας του Champions League η Παρί Σεν Ζερμέν θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τετάρτης στη Γαλλία.
«Ο αρχηγός της αστυνομίας με τον οποίο μίλησα πολύ νωρίς σήμερα το πρωί αύξησε σημαντικά τους πόρους ασφαλείας», δήλωσε σχετικά ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin σε δημοσιογράφους.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα μέσο ενημέρωσης που συνδέεται με το ISIS δημοσίευσε μια απειλητική εικόνα με το όνομα των τεσσάρων γηπέδων των προημιτελικών, η οποία περιελάμβανε τη λεζάντα «σκοτώστε τους όλους».
Η αφίσα εξώθησε τις κυβερνήσεις των χωρών υποδοχής να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας.
Νωρίτερα την Τρίτη, το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε επίσης «εντολές για την ενίσχυση της ασφάλειας όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες», σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El País.
Δύο προημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι αργότερα την Τρίτη και την Ατλέτικο Μαδρίτης να παίζει με την Μπορούσια Ντόρτμουντ την Τετάρτη.
Στο τέταρτο παιχνίδι η Άρσεναλ θα υποδεχθεί την Μπάγερν Μονάχου στο Λονδίνο, επίσης την Τρίτη.
Ωστόσο η UEFA δεν προέβη σε αλλαγές, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν όπως είχε προγραμματιστεί.
«Η UEFA έχει επίγνωση των υποτιθέμενων τρομοκρατικών απειλών για τους αγώνες του UEFA Champions League αυτής της εβδομάδας και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις», ανέφερε.
«Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας», κατέληξε η διοργανώτρια αρχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης