Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron ταπεινώθηκε στις ΗΠΑ… αρνητικός ο Trump

Guardian: Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron ταπεινώθηκε στις ΗΠΑ… αρνητικός ο Trump
H προσπάθειά του Cameron να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να εγκρίνουν μια νέα δόση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μάλλον απέτυχε
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron δεν μπόρεσε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Mike Johnson… η προσπάθειά του να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να εγκρίνουν μια νέα δόση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μάλλον απέτυχε, γράφει ο Guardian.
O Guardian καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προσπάθεια του David Cameron να πείσει τον Trump να βοηθήσει στο θέμα της έγκρισης της νέας δόσης από το Κογκρέσο «φαίνεται» ότι απέτυχε αφού ο υπουργός «δεν είχε καν συνάντηση με τον Πρόεδρο Mike Johnson», ο οποίος θα μπορούσε να υποβάλει το νομοσχέδιο.
Σε ένα ιδιωτικό δείπνο στην κατοικία του Trump στο Μαρ-α-Λάγκο, ο David Cameron έθεσε το θέμα της υποστήριξης της Ουκρανίας, ελπίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος θα «σηματοδοτήσει μια αλλαγή πορείας», αυξάνοντας τουλάχιστον τις πιθανότητές του να συναντηθεί με τον Mike Johnson.
«Αλλά τα επιχειρήματα του David Cameron - τόσο τα λογικά όσο και τα συναισθηματικά - φαίνεται να έχουν προσκρούσει στον συνεχιζόμενο αγώνα για την εξουσία εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος...» επισημαίνει ο Guardian.
Οι σκληροπυρηνικοί μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, είναι κατά της στήριξης της Ουκρανίας, απειλούν να απομακρύνουν τον Mike Johnson εάν φέρει νομοσχέδιο στήριξης της Ουκρανίας.
Το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διάθεση περισσότερων από 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ανάγκες του Κιέβου, είχε προηγουμένως εγκριθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ , αλλά δεν έχει λάβει ακόμη υποστήριξη στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης