Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall: Στο +0,74% o S&P 500 μετά τον πληθωρισμό χονδρικής, o Nasdaq +1,6% με ώθηση από Apple και Nvidia

Wall: Στο +0,74% o S&P 500 μετά τον πληθωρισμό χονδρικής, o Nasdaq +1,6% με ώθηση από Apple και Nvidia
Ανάκαμψη στον δείκτη βαρόμετρο S&P 500...
Ανοδικά κινήθηκαν S&P 500 και Nasdaq την Πέμπτη 11 Απριλίου μετά τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, που ήταν ηπιότερα του αναμενόμενου αυξάνοντας τις ελπίδες για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος, ενώ επιπλέον ώθηση έδωσε ο τεχνολογικός κλάδος...
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones παρέμεινε αμετάβλητος στις 38.459 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,74% στις 5.199 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +1,68% στις 16.442 μον.
Capture_150.JPG
Στο ταμπλό, οι τεχνολογικές μετοχές «ανέβασαν» τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite σε θετικό έδαφος, με τους επενδυτές να αγοράζουν την πτώση που σημειώθηκε από τις αρχές της εβδομάδας.
Η Nvidia έκανε άλμα σχεδόν 4%, ενώ άλλα μέλη των «Magnificent Seven» σημείωσαν ράλι, με την Amazon και την Alphabet να αυξάνονται περισσότερο από 2%.
Η Apple σημείωσε άνοδο 3%, έχοντας την καλύτερη ημέρα της το 2024.
Από την άλλη, η μετοχή της Morgan Stanley «βούτηξε» 5,3%, μετά από δημοσίευμα της WSJ που ανέφερε ότι η αμερικανική τράπεζα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών των ΗΠΑ σχετικά με το αν εφάρμοσε τις απαιτούμενες διαδικασίες για να αποτρέψει το ξέπλυμα χρήματος.
Μεικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,57% ενώ το 2ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,96%.

Στα μάκρο, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο 2,1% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 1,6% τον Φεβρουάριο, ενώ σε μηνιαία βάση ενισχύθηκε 0,2%, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση 2,2% και 0,3% αντίστοιχα.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε 2,4%, πάνω από την πρόβλεψη για άνοδο κατά 2,2%.
Τον Φεβρουάριο, ο δομικός πληθωρισμός χονδρικής είχε διαμορφωθεί στο 2%.
Σε μηνιαία βάση, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο 0,2%.
Παράλληλα, πτωτικά και με τάση που ξεπέρασε τις προβλέψεις κινήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέα αιτήματα για λήψη επιδόματος ανεργίας, επιβεβαιώνοντας εκ νέου ότι η αγορά εργασίας της χώρας παραμένει σημαντικά περιορισμένη παρά τις πιέσεις που ασκεί το εξαιρετικά υψηλό κόστος δανεισμού της Fed.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 11.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 211.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Απριλίου.

«Είμαι αισιόδοξος ότι εξισορροπούμε εκ νέου την αγορά εργασίας και θα μειώσουμε τον πληθωρισμό με την πάροδο του χρόνου – για μένα τίποτα από αυτά δεν έχει αλλάξει», είπε στο «Closing Bell» του CNBC την Τετάρτη. «Ωστόσο, αυτό που έχει αλλάξει είναι ο χρόνος προσαρμογής της Fed, επειδή αυτό θα εξαρτηθεί πολύ περισσότερο από τα μηνιαία νέα για τον πληθωρισμό, τα οποία ήταν σαφώς απογοητευτικά» o αναλυτής της Goldman Sachs, Jan Hatzius.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης