Διεθνή

Μόσχα: Η ρωσική σημαία και το λάβαρο της νίκης υψώθηκαν στην πρεσβεία της Ουκρανίας

Μόσχα: Η ρωσική σημαία και το λάβαρο της νίκης υψώθηκαν στην πρεσβεία της Ουκρανίας
Η πρεσβεία της Ουκρανίας είναι αυτή τη στιγμή κλειστή, αλλά δύο σημαίες φαίνονται να κυματίζουν πίσω από τον φράχτη της διπλωματικής εγκατάστασης
Η εθνική σημαία της Ρωσίας και το Λάβαρο της Νίκης υψώθηκαν στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας της Ουκρανίας στο κέντρο της Μόσχας, σύμφωνα με ανταποκριτή του Tass.
Η συμφωνία μίσθωσης για το οικόπεδο, όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Ουκρανίας στη ρωσική πρωτεύουσα, τερματίστηκε νωρίτερα από τις αρχές της Μόσχας ως αντίποινα σε προηγουμένως εκδοθείσα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Κιέβου να καταργήσει τη σύμβαση μίσθωσης για το οικόπεδο, όπου ήταν εγκατεστημένη η ρωσική πρεσωβεία τηε Ουκρανίας.
Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών παρατήρησε στο TASS ότι αυτό δεν θα επηρεάσει το απαραβίαστο του κτιρίου της Ουκρανικής Πρεσβείας, το οποίο παρέμενε κρατική ιδιοκτησία της Ουκρανίας.
Η πρεσβεία της Ουκρανίας είναι αυτή τη στιγμή κλειστή, αλλά δύο σημαίες φαίνονται να κυματίζουν πίσω από τον φράχτη της διπλωματικής εγκατάστασης, οι οποίες έχουν υψωθεί σε ένα κοντάρι σημαίας μπροστά από το σχετικό κτήριο.
Στις 22 Φεβρουαρίου 2022, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την απομάκρυνση όλου του προσωπικού του που εργάζεται σε διπλωματικές αποστολές στην Ουκρανία για να εξασφαλίσει την ασφάλειά τους.
Αργότερα την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ανακοίνωσε την απόφαση να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία και το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε την εκκένωση των διπλωματών της χώρας από το έδαφος της Ρωσίας.
Έκτοτε, οι Πρεσβείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, στη Μόσχα και το Κίεβο αντίστοιχα παραμένουν ουσιαστικά άδειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης