Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία προς Ιράν: Μην διανοηθείτε να πλήξετε το Ισραήλ

Γερμανία προς Ιράν: Μην διανοηθείτε να πλήξετε το Ισραήλ
Προειδοποίηση της Annalena Baerbock στον Ιρανό ομόλογό της
Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Annalena Baerbock είχε σήμερα 11/4 τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών, Hossein Amir-Abdollahian για να συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή , αλλά και να προειδοποιήσει την ιρανική κυβέρνηση να μην διανοηθεί εξαπολύσει απευθείας επίθεση κατά του Ισραήλ.
Μετά τις ανάλογες προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ, έρχεται έτσι ένας ακόμη δυτικός σύμμαχος του Ισραήλ, προκειμένου να αποτρέψει τυχόν αντίποινα του Ιράν, μετά την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού.
Στόχος της Δύσης είναι η άσκηση πίεσης προς το ιρανικό καθεστώς ώστε να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφευχθεί ένας ευρείας κλίμακας περιφερειακός όλεμος.

Joe Biden - Πρόεδρος ΗΠΑ: Θα αντιμετωπίσουμε με ατσάλινη αποφασιστικότητα τις απειλές του Ιράν

Την ίδια στιγμή, τα σχετικά δημοσιεύματα για πιθανά αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ, μετά την επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού, σχολίασε και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκφράζοντας «την ατσάλινη δέσμευσή» του να βοηθήσει το Ισραήλ.


Ο Biden επεσήμανε σχετικά τα εξής: «Θέλουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε την ιρανική απειλή που σχεδιάζει να εξαπολύσει ένα σημαντικό πλήγμα - απειλούν να εξαπολύσουν μια σημαντική επίθεση στο Ισραήλ.
Όπως είπα στον πρωθυπουργό Netanyahu, η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ έναντι αυτών των απειλών από το Ιράν και τους αντιπροσώπους του είναι ατσάλινη.
Επιτρέψτε μου να το πω ξανά, ατσάλινη- ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε την ασφάλεια του Ισραήλ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης